Történelmi modellvasút kiállítás és Vadászati Múzeum – Keszthely

A vadászati kiállítás során öt földrészen elejtett, több mint 200 vadfaj trófeáit láthatjuk. A látogatók az állatok többségével „természetes élőhelyükön” sétálva ismerkedhetnek meg.

Egykor a kastély a Festetics család jelentős vadászati tevékenységét mutatta meg. Ezt bizonyítja, hogy az épület nyugati átjáróját trófeafolyosónak nevezték, és a biliárdtermet is trófeák sokasága díszítette. A Kárpát-medence vadjait bemutató vadászemlékek voltak a falakon, elsősorban a családtagok emlékeinek felidézésére szolgált. Saját maguk és magas rangú, előkelő vendégeik gyönyörködtetésére is alkalmasnak tartották mindezt. Vadban gazdagok voltak a család birtokain lévő erdők és mezők, ami legfőképpen a jó vadgazdáknak volt köszönhető. 1806-ban, az országban elsőként felsőfokú erdész- és vadászképzés indult Keszthelyen a Festetics (I.) György által alapított Georgikon falai között.

A Vadászati Múzeum tetőterében megtalálható Európa egyik legnagyobb történelmi modellvasút kiállítása is.

A terepasztalok hosszúságát tekintve, meghaladják a 2,7 kilométert, melynek sínhálózatán 348 teljesen automatizált szervomotoros, dekóderrel irányított kitérőn át, 1800 épület között 75 különféle, az előző két évszázad mozdonyaiból, személy- és tehervagonjaiból összeállított korhű szerelvény közlekedik egyszerre.
Méretarányuk: H0 (1:87). Légi fotók és eredeti tervek alapján készült az állomások vágányhálózata. A bemutatót korabeli tervrajzok teszik teljessé és az érdeklődő vendégek számára még felejthetetlenebbé.