Tihany Napsugár Beach – Tihany

A Tihanyi-félsziget legismertebb strandja, a Tihany Napsugár Beach, más néven a Hajóállomási strand kimondottan a hajóállomás mellett található. A majdnem fél hektárnyi terület gondozott pázsittal és homokos részekkel lett kialakítva, ahol tökéletes alkalom nyílik a napozásra és az önfeledt pancsolásra a Balaton tiszta vizében.

Szolgáltatások

Az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek is tökéletes választás lehet a Tihany Napsugár Beach, ugyanis számos szolgáltatás közül választhatnak. Ilyen például a vízibicikli kölcsönzés, kajak bérlés, vagy a vízben található röplabdapálya vagy kosárlabdapálya. A gyermekes családok részére is kellemes kikapcsolódást nyújthat, homokozó és játszótér is található, valamint lassan mélyülő homokos partjának köszönhetően a kicsik is élvezhetik a lubickolást.

Akik inkább a napozást preferálják, nekik számítaniuk kell arra, hogy itt a szokásosnál korábban megy le a nap a nyugati oldalon fekvő hegy miatt. A délutáni órákban csodálatos kilátás tárul a vendégek elé a Balatonfüred felé nyíló panorámáról.

Megközelítés

A Tihany Napsugár Beach gyalog és autóval is könnyen megközelíthető, a hajóállomás közelében fizetős parkolási lehetőség biztosított az autósok számára. A strand területén többféle vendéglátóegység található.