A dél-balatoni Pócz Pincészet életében a szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya generációkra vezethető vissza.
Pócz József 1991-ben kezdte felépíteni a tízhektáros, ma már nemcsak szőlőtermesztéssel és borkészítéssel, hanem vendéglátással (szálláshellyel) is kibővült birtokát.
A Kishegy oldalába ”bevágott” szőlőfeldolgozó-, erjesztő-, tároló- és a dongaboltíves érlelőpince a raktár szervesen kapcsolódik egymáshoz a Kishegy ”gyomrában”. A föld klímának köszönhetően, a közel állandó hőmérséklet segít megőrizni borok minőségét hosszú éveken át.
A borászat úgy épült be a hegybe, hogy ne bontsa meg az ökológiai egyensúlyt, harmóniában legyen a környezettel. A pincészet borkészítésének filozófiája, hogy átmentse és megőrizze a szőlő íz- és zamatgazdagságát, gyümölcsösségét.
A pincészet egyediségét a cuvée-k adják, amelyek mind Pócz József ízlésvilágát, mind pedig a Dél-Balatoni Borrégió adottságait megjelenítik.