Óriáskerék – Fonyód

Bemutatkozás

Az óriáskerék csak a nyári időszakban üzemel!

Szeretnél Fonyódon egy egészen mesés balatoni panorámát biztosító élményen részt venni? Ha igen, akkor semmi esetre sem érdemes kihagynod az Óriáskereket, ami már 2019 óta csalogatja a turistákat a település kikötőjében. És, hogy mit ígér a körbe-körbe mozgó kerék utasainak? Pazar panorámát, pároknak romantikus perceket, családoknak pedig izgalmas, nosztalgikus hangulatú időtöltést. Talán a legjobb módja annak, ha szeretnénk egy várost felfedezni ha felülről is megszemléljük azt, így fentről akár olyan rejtett helyekre is bukkanhatunk, amiket később belevetve magunkat a település forgatagába, gyalogosan is bejárhatunk. S nem utolsó sorban honnan is készíthetnénk lenyűgözőbb fotókat nyaralásunk emlékeiről, mint egy magasba repítő forgó kerék tetejéről….

Panoráma

A 22 méter magas 18 gondolával rendelkező óriáskerék összesen 72 fő befogadására alkalmas, ahonnan három körön keresztül megcsodálhatjuk a Magyar Tengert és a környék lenyűgöző természeti adottságait is madártávlatból.

Tudnivalók

Egy kabinban egyszerre 4 fő foglalhat helyet, a körülbelül 10 perces menetidő alatt pedig összesen háromszor tárul elénk a lélegzetelállító város képe. Aki szeretné kipróbálni ezt az élményt, annak mindenképpen számolnia kell azzal, hogy csak a nyári időszakban üzemel.