Múzeumok Őszi Fesztiválja – Keszthely

Bemutatkozás

Októberben Keszthelyt is eléri a Múzeumok Őszi Fesztiválja! Az országos jelentőségű kulturális esemény keretében két helyszínen összesen 8 féle programot próbálhatnak ki az érdeklődők. A Balatoni Múzeum idén a pálinkára és a városnézésre helyezi a hangsúlyt, míg a Helikon Kastélymúzeumban madársimogató és több rendhagyó tárlatvezetés is várja a tudásra szomjazókat.

A programok ingyenesek, de előzetes regisztráció szükséges a részvételhez az érintett múzeumoknál.

– Október 01. 18:00-20:00
Balatoni Múzeum: Az Élet Vize – a pálinka szerepe a népi gyógyászatban
A múzeum időszaki kiállítása főszerepbe állítja a magyarok tüzes italát, a pálinkát. A népgyógyászat szemszögéből bemutatott italon túl pálinkakóstoláson és különböző előadásokon is részt lehet majd venni.

– Október 02. 10:00-11:00
Helikon Kastély: A madárvilág csodái
A Madármegfigyelési Világnap a Festetics Kastély madárparkjában sem telik majd eseménytelenül: a tollasok világa iránt érdeklődők szakmai vezetésen vehetnek részt, ahol akár még meg is simogathatják a kert lakóit.

– Október 09. 15:00-16:00
Helikon Kastély: A zene szárnyain, hullámain … vagy kerekein?
Szokatlan tárlatvezetésre invitálja a Festetics Kastély október 9-én az érkezőket. Az előadás a zene és az utazás témáját járja körbe az Amazon Ház Látogatóközpont Főúri utazások, úti kalandok című kiállítás területén.

– Október 16. 11:00-12:00
Helikon Kastély: A Pálmaház titkos élete
A program a kastély üvegházainak kulisszatitkaiba enged betekintést. Az egzotikus növények között járva a vendégek sok érdekes információt tudhatnak meg a kertészek egykori és mai tevékenységéről.

– Október 23. 09:00-17:00 
Balatoni Múzeum: Fedezd fel Keszthelyet!
Felfedezőlapos családi vetélkedő Keszthely legismertebb látványosságaival a középpontban. A feladatlap reggel 09:00 órától vehető át a Múzeum recepcióján, és 17:00 óráig kell leadni. A nyerteseket jutalomban részesítik.

– Október 25.-29. 09:00-15:00
Balatoni Múzeum: Te múzeumod tábor
Napközis tábor 8-12 éves gyerekek számára, ahol belekóstolhatnak a régészet világába, miközben kézműves foglalkozások és szabadulószoba színesíti a programot.

– Október 29. 18:00-20:00
Balatoni Múzeum: Rendfenntartók napja
A járványügyi helyzetben tanúsított helytállásukért egy egész napot szentel a Balatoni Múzeum a környéken tartózkodó rendfenntartóknak. A köszönetnyilvánítás egy rendhagyó tárlatvezetést és pálinkakóstolót foglal magába.

– Október 30. 18:00-20:00
Balatoni Múzeum: Egészségügyi dolgozók napja
Az egy nappal korábbi esemény mintájára az egészségügyi dolgozók tiszteletére is különleges időtöltést szerveznek, ugyanazokkal a programokkal.