Lavender Tihany – Tihany

Tihanyban, a Major utcában találhatjuk a település szimbólumának számító növény, a levendulának megismertetésére létrehozott Levendula Lepárló, Látványműhely és Kiállítást.

Lepárló

Amikor Tihanyra gondolunk az Apátság, a visszhang és a levendula jut először eszünkbe. Az első levendulatöveket 1924-ben ültették a félszigeten és az 1930-as évektől már levendula lepárló is működött itt. 70 év szünet után a tradíció folytatódik 2019 júniusától egy modern, környezetbarát, jól felszerelt lepárlóval és látványüzemmel.

Kiállítás

Tudjon meg többet a levendula helyi történetéről, ismerje meg a levendulaszüret eszközeit, próbálja ki magát interaktív játékainkban. Mindenki kedvence az “Illatolj és találgass”.

Látványműhely

A Lavender Tihany natúrkozmetikai termékei tihanyi levendulaolaj felhasználásával, az alapoktól helyben készülnek. Önök betekintést nyerhetnek műhelyünk mindennapjaiba, miközben elmeséljük milyen értéket képviselnek termékeink.

Bolt

Körbevezetésünk végén lehetőség nyílik a termékek tesztelésére és megvásárlására Kozmetikumainkon kívül, mint a kézkrém, arckrém, testápoló, tusfürdő, helyi gasztronómiai különlegességeket is kínálunk, mint például bor, sör, méz, lekvár, szörp.