Koloska-völgyi Vadaspark – Balatonfüred

Bemutatkozás

A Balatonfüred szélén kialakított Koloska-völgyi Vadaspark egész évben belépőjegy nélkül látogatható. A völgyben kialakított vadaspark 2013-ban nyílt meg a nagyközönség előtt azért, hogy az itthon gyakran előforduló vadfajokat testközelből szemlélhessék meg a Balaton ezen részén járók. A parkon egy ajánlott útvonal vezeti körbe a kirándulókat.

Állatvilág

Koloska-völgyi Vadaspark gím- és dámszarvas, muflon, őz, valamint fürj, fogoly, fácán és a tőkésréce otthona. Dámszarvasból fehér, fekete és a klasszikus, pöttyös szőrű is megtalálható. A gímszarvasok szeretik a teret és a nyugalmat, ezért érdemes csendben közelíteni a kerítéshez. A legnagyobb számban muflonok vannak a park területén. Fontos szabály, hogy kutyát nem lehet bevinni és az állatokat nem szabad etetni. A vadaspark tetején található magaslesről csodás kilátás nyílik a Koloska-völgyet körülölelő erdőségre. Az innen induló erdei ösvényt tábla mutatja meg, amelynek nekivágva a völgy kirándulóhelyét lehet bejárni.

Megközelítés

Autóval könnyedén megközelíthető a vadaspark faragott kapus bejárata, ahol Tody kutya és gazdája szobra áll. Akinek sétálni van kedve, a Koloska csárdától 800 méteres erdei út vezet a bejáratig. A természetvédelmi területen kialakított vadaspark kisgyerekekkel is könnyedén bejárható.