A KisKert születése
Vécsey Károly utca, nevezhetjük Széplak főutcájának is, hiszen a strandoló tömeg minden egyes nap itt vonul végig a Balatonpartra. Az utcában végig balatoni éttermek és strandcikket áruló üzletek sorakoznak. Ezek között bújt meg 25 évig a Kovács Vendéglő, amelyet a helyiek a magyaros konyhája és alacsony árai miatt kedveltek. A hely az igazi régmúlt balatoni éttermeket idézte, ám a tulajdonosok elfáradtak a sok évi munkában, így úgy döntöttek szeretnék kiélvezni a nyugdíjas éveiket és tovább adni az éttermen.
2018 őszén jött velünk szembe a lehetőség, hogy étterem tulajdonosok legyünk több mint 20 év szakmai tapasztalat után.
Néhány nap leforgása alatt vettük át az éttermet és kezdtünk bele a közös ötletelésbe, hogyan szeretnénk a saját stílusunkra alakítani mind az enteriőrt mind az étlap kínálatot.
Koncepciónk már az elejétől kezdve az volt, hogy egy hangulatos, télen-nyáron üzemeltethető éttermet hozzunk létre, ahova a megújúlt balatoni gasztronómia kedvelői szívesen járnak. Ez mellett szerettük volna megmutatni, hogy az Ezüstparton is lehet minőségi vendéglátást nyújtani.
“Hiszünk abban, hogy a minőségi vendéglátás vidéken illetve Siófokon is kifizetődő.„
Amit kínálunk
Éttermünk 2019 májusában nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.
A KisKert fókuszában a magyaros, kisvendéglős ételek állnak ám minden ételbe kerül egy kis csavar vagy újjítás, így adva azoknak jellegzetes stílust. Nem csak az ízekben, de tálalásban is igyekszünk a maximumot mutatni. Szívesen csípünk el egy-egy ötletet a fine-dining stílusból.
Minden nap házi készítésű frissítőkből, széles kínálatú, minőségi bor és pálinka lapból tudnak választani vendégeink, amelyeket a régióból szerzünk be.
Az étterem kialakítása során otthonos belső teret álmodtunk meg természet ihlette színekkel, ahol kényelmesen 30 vendégnek tudunk helyet biztosítani a hidegebb és a nyári időszakban egyaránt, hiszen belső termünk légkondicionált.
A nyári időszak alatt egy 50 férőhelyes fedett kerthelyiséggel állunk rendelkezésre amit úgy alakítottunk ki, hogy a vendégeink a legnagyobb hőségben is kellemesen érezhessék magukat.