Karolina Kávéház és Koktélbár – Balatonfüred

A Balaton északi partjának egyik legnépszerűbb helye a Karolina Kávéház és Koktélbár, ahol a kávét helyben pörkölik és mennyei házi sütemények kaphatók. Érdekesség, hogy a tulajdonos Schindele testvérek a kávéházat szeretett nagymamájukról nevezték el, akihez sok szép emlékük fűződik. Az egész évben nyitva tartó üzlet kellemes teraszáról a yacht club hajóinak fantasztikus látványa tárul a vendégek szeme elé. A mellette lévő Karolina Speizban saját készítésű portékákból, borokból és helyi termelők sajtjaiból lehet választani.

Kínálat

A Karolinában kizárólag kiváló minőségű alapanyagokból készítik házi süteményeiket. A házi krémest mindenképp érdemes megkóstolni, évek óta az egyik legkedveltebb sütemény a vendégek körében. A válogatott szemű, aromákban gazdag, helyben pörkölt, nemes Arabica kávéjuk igazi különlegesség. Natúr szálas teáik keverékét is maguk álmodták meg, melynek aromáját kizárólag a szárított gyümölcsök és virágszirmok adják. A finom borokhoz kézzel gyúrt házi kenyeret, valamint kelt tésztás köményes kiflit kínálnak.

Megközelítés

A Karolina Kávéház Balatonfüred jól frekventált részén, a yacht kikötőnél található. Az autóval érkező vendégeknek a Zákonyi utcai parkolót érdemes igénybe venniük. A füredi vasútállomás és autóbusz-állomás 15 perc sétával elérhető.