Kalóz Strandbisztró – Balatonudvari

Bemutatkozás

A balatonudvari Fövenyesi strandon található Kalóz Strandbisztró street food, tradicionális és innovatív bisztró ételekkel várja a vendégeket. Itt nincs hekk és lángos, viszont lehet kapni Harcsa&Krumplit, mely elnyerte az „Év Balatoni Strandétele” címet.  A bisztró fedett térrel és chill terasszal rendelkezik, és immáron egész évben nyitva tart, ősztől tavaszig tartó időszakban hétvégenként, oktatási szünetekben pedig végig. Tökéletes választás annak, aki szeretne a strandon is különleges gasztronómiai élményben részesülni.

Története

Az eredetileg Kalóz Büfé, napjainkban már Kalóz Strandbisztró néven futó vállalkozás 2003 óta működik a Fövenyesi strandon. A tulajdonos család mindig is minőségi ételeket és italokat szolgáltató strandbüfét szeretett volna, egy hosszú folyamat eredményeként ezt sikerült megvalósítaniuk. 2015-ben sikerült olyan minőségi strandételeket megalkotniuk, melyekbe az emberek azonnal beleszerettek. 2020 őszétől már nem zárnak be szezonon kívül, egész évben nyitva tartanak.

Konyha

A Kalóz kínálata kreatív beach food ételek sorából áll. Az alapanyagokat környékbeli termelőktől szerzik be, és közösen kísérletezik ki, hogy tudna az adott fogás minél nagyobb gasztronómiai élményt nyújtani. A tradicionális magyar ételeket modern köntösben tálalják, emellett szerepelnek az étlapon többek között grill lapon sütött kézműves hamburgerek, különböző töltött lepények vagy szezonális saláták helyi termelők sajtjaival. A fő étkezéseket érdemes lezárni a finomabbnál finomabb pohárdesszertekkel vagy óriáspalacsintákkal. Az ételek mellé szörpök, sörök, balatoni borok választhatók.

Megközelítés

A Kalóz Strandbisztró a 71-es főútról a Strand utcára lefordulva közelíthető meg. Az autóval érkezők a Fövenyesi strand ingyenes parkolóját vehetik igénybe. A bisztró nyáron, a strand nyitva tartási idején belül belépővel látogatható.