Hóbár Halbár – Gyenesdiás

Május és szeptember között ízletes halfogások ígéretével vár a méltán híres Hóbár Halbár, ahol a Balaton legfinomabb halászlevét is megkóstolhatod. A büfé az I. Balatoni Hal és Termelői Piac területén lelhető fel, a Diási Játékstrand szomszédságában. Neve a Keszegfesztivál miatt is ismerősen csenghet, hiszen állandó szereplője a felhozatalnak.

Konyha

Komoly garancia bújik meg a gyenesdiási Halbár ropogós sültjei mögött, ugyanis a lelkes horgász Hóbár Péternél csak kevesen tudnak többet az édesvízi halak elkészítési módjairól. Frissen sül a keszeg, ponty, harcsa, fogas, pisztráng és a hekk, de annak sem kell más büfé felé fordítania a tekintetét, aki nincs annyira oda a halas ízekért. A ponty chips például igazi kuriózum, és minden évben zajos sikert arat.

Köretként saláta, savanyúság és hasábburgonya kérhető, az italkínálat pedig házi szörpökre, borokra és kézműves sörökre épít. Szezonon kívül egyedül a karácsony előtti időszakban vesznek fel rendeléseket, hogy az ünnepi asztalról se kelljen nélkülözni a zseniális Hóbár halászlét.

Megközelítés

A standot Gyenesdiás közkedvelt fürdőhelye mellett, a Termelői Piac bódéi közt keressük. Gyalog mindössze 3 percre van a helyi vasútállomástól. Vele szemközt egy több mint 100 férőhelyes, részben árnyas parkoló áll a vendégek rendelkezésére.