Helikon Strand – Keszthely

Ha nem vonz a Városi Strand egész nyáron átívelő zsibongása, és inkább a nyugodt pihenés a cél, akkor a Helikon Strand ideális választás lehet. Először is, rengeteg szálláslehetőség van tőle párszáz méterre, másodszor pedig annyi zöldterület tartozik hozzá, hogy a legforróbb napokon sem kell majd tolongani a férőhelyekért. Ha meg tudjuk neki bocsátani az iszapos talajt, akkor remek alkalmat biztosít a kikapcsolódásra.

2022-ben 4 csillagos zászlót kapott a Kék Hullám strandminősítésen.

Vízpart

A már említett iszappakolást leszámítva egy kulturált, szépen gondozott strand húzódik az Entz Géza sétány mentén. Rengeteg árnyékos placcot nyújtanak a part fái, egyes szakaszain inkább a napozós helyekre nehéz rábukkanni. Csaknem 20 ezer négyzetméternyi füvesített területet ölel fel, így bőven van tér az ejtőzésre és a szaladgálásra is.

Mivel a strand vize lassan mélyül és megtoldották egy kicsiknek szánt, napvitorlás-homokozós réssszel is, a kisgyermekes családok örömteli órákat tudnak eltölteni.

Szolgáltatások

A strandon jópár pihenőpad került elhelyezésre, ezek között találni fedett asztalos verziókat is. Emellett öltöző, biciklitároló, mosdó, ivókút és zuhanyzó is található a parton. A biztonságért vízimentő szolgálat felel. Ha megéheznénk a mártózás alatt, több büfé is üzemel a területen.

Aktív kikapcsolódás

Ha Balaton, akkkor vízibicilkli bérlés. Na jó, a klasszikus pedálozós járgány mellett azért kínál más aktív élményeket is a Helikon Strand. A gyerekek modern elemekből összeállított játszótéren vezethetik le a felesleges energiájukat, a nagyobbaknak pedig egy strandröpladba és egy focipálya áll rendelkezésére.

Megközelítés

A Helikon Strand Keszthely városának külterületén, csendes környezetben található. A Festetics útról érkezve balra vezet az utunk, ezután át kell haladni a vasúti átjáron, majd itt egyből egy ingyenes parkoló várja a fürdőzni vágyó vendégeket.