Garda Akvárium – Tihany

A tihanyi Garda Akvárium a Balaton élővilágát bemutató látogatóközpont. 15 édesvízi akváriumukban ismert és kevésbé ismert halfajok egyaránt megtalálhatóak, az érintőképernyős információs táblák pedig részletes információkkal szolgálnak róluk. Az élővilág ismertetése mellett olyan oktatási, nevelési célzatú információkat nyújtanak, melyeken keresztül az élővilág megóvásának fontosságára hívják fel mostani és következő generációk figyelmét. Munkásságukkal szeretnék azt segíteni, hogy Közép-Európa legnagyobb tavának szépsége, sokszínűsége és gazdagsága minél tovább saját természetes környezetében fennmaradhasson.

Kiállítótér

A kiállítótérben 23 000 liternyi bemutatóakváriumban gyönyörködhet minden korosztály. A Garda Akvárium természethű környezetében harcsa, csuka, szivárványos pisztráng, kecsege, süllő, kősüllő, angolna, vörösszárnyú keszeg, bodorka, dévérkeszeg, sügér, ezüstkárász, compó, törpeharcsa, naphal, razbóra, fehér busa, pettyes busa, ponty, balin, amur és a látogatóközpont nevét adó garda figyelhető meg. Tihany számára a garda régóta nagy jelentőséggel bír, a halfaj település címérében látható, sőt több mint 15 éve rendezik meg itt a többnapos hagyományőrző Garda Fesztivált. A garda fogása a tihanyiak specialitásává vált, köszönhetően a halrajok megfigyeléséhez előnyös vízközeli hegyeknek.

Cukrászda

Az Akvárium meglátogatását követően érdemes beülni a Finomság cukrászdába, ahol házi receptek alapján természetes alapanyagokból készült desszertkülönlegességeket lehet elfogyasztani.

Megközelítés

A Garda Akvárium Tihany központjában, a Kossuth Lajos utcában helyezkedik el. Az autóval érkezők a látogatóközpont mellett találnak fizetős parkolóhelyeket. Buszmegálló közvetlenül az épület előtt található, így az attrakció tömegközlekedéssel is könnyedén megközelíthető. Az Akvárium egy épületben működik a Minden SzupiSzuper Lego kiállítás és a Finomság cukrászda is.