Fürdő utcai szabadstrand – Fonyód

Bemutatkozás

A Balaton déli partjának legjobb és legszebb fürdőhelyeit kutatva érdemes látogatást tenni Fonyódliget egyik eldugott, egész évben ingyenesen látogatható partjára, a Fürdő utcai szabadstrandra. A környék nem csak nyugodt és csendes szórakozást kínál a nyaralni vágyóknak, de gyerekbarát sajátosságai miatt garantáltan a családosok kedvence lesz.

Vízpart

A partot közelítve a fürdőzni vágyók megcsodálhatják a remek panorámát, amit az északi part és a tanúhegyek látványa tud nyújtani. A partszakasz nyaralóktól övezett zöld területen helyezkedik el. Árnyékos helyekben nem lesz hiány, hiszen sok magasra nőtt fa biztosítja a napsugárzás elleni védelmet. Persze a napozás kedvelői sem fognak csalódni, hiszen a gondozott füves részek kiválóan alkalmasak a barnulásra. Mivel a strandot viszonylag kevesen ismerik, nem kell a csúcsidőszakban sem nagy tömegre számítani.

A partszakasz kiváló vízminőséggel büszkélkedhet és lassan mélyülő fövenyének köszönhetően ideális teret biztosít arra, hogy a legkisebbek is megismerkedhessenek a Balatonnal. A szépen felújított szakasz gondosan körbe lett kerítve, hogy még jobban óvja a kis felfedezőket. A sok játék mellett egy kifejezetten gyerkőcöknek szánt pancsolórészt is kialakítottak a területen. A fokozatos mélyülés miatt elsősorban a kisgyerekes családok fogják itt megtalálni a számításaikat, hiszen az úszni vágyóknak akár 50 méternél hosszabb utat is meg kell tenniük a megfelelő vízmélység eléréséhez.

Szolgáltatások

A gyerekek szórakozásáért a homokos parton túl egy korszerű játszótér is felel. Az aktív kikapcsolódás kedvelőit két sportpálya is várja, ahol fociban és kosárlabdában tudják összemérni erejüket. A testmozgás során elveszített kalóriát a parton üzemelő büfében tudják enyhíteni az üdülők, ahol a már megszokott strandkínálattal várják őket.

Megközelítés

A megközelítése rendkívül egyszerű: az autóval vagy kerékpárral utazóknak a 7-es főútról kell letérniük, a vonattal érkezőket pedig egy nagyjából 500 méteres séta választja el a partszakasztól. Egy saját, 20 férőhelyes parkoló is csatlakozik a strandhoz, amit ingyenesen vehetnek igénybe a látogatók.