Cseles Kelepce – Balatonlelle

A Cseles Kelepce egy valóságos szabadulós játék. Biztosan sokan ismeritek exit game, escape room, szabadulószoba néven.

A Balaton déli partjának és Fejér megyének egyik egész évben nyitva tartó szórakozási lehetősége. Terveztünk és megvalósítottunk Balatonlellén, Siófokon és Székesfehérváron egy-egy szabadulós játékot. Mindegyik városban legalább két különböző szabadulószoba programmal készültünk Nektek és szeretettel várunk mindenkit, aki a mérhetetlen napozás és fürdőzés, a hatalmas bulik, a kellemes vacsorák, a hosszú séták és pihenések mellett szeretne egy kicsit másképp is kikapcsolódni. Mindenkit, aki szeretne játszani egyet, elfelejteni hol is van és csak arra koncentrálni, összerakja a szabaduláshoz szükséges egyetlen megoldás összes darabkáját. Nálunk garantáltan elfelejtitek, hogy odakint 40 fok van, a lángos és a hekk forrón, a sör pedig jéghidegen a legjobb. Látogassatok el hozzánk és bizonyosodjatok meg róla!

Ha esetleg nem ismered a szabadulós játékokat, íme a lényeg…

Egyszerű az egész. Vagyunk mi és vagytok Ti… Ti, A csapat. Mi kitaláltuk, Nektek meg kell oldani és ha ügyesek lesztek, a szabadulás élményével gazdagodni. Lehettek barátok, haverok, szerelmespárok, családtagok, munkatársak, bármilyen ismerősök – gyertek el, gondolkozzatok és rögtön ki is szabadulhattok!

Eljöttök hozzánk, bezárunk benneteket és onnantól kizárólag rajtatok áll és bukik a siker. Ha kattan a zár, induljon az agy! Úgy juthattok át egyik helyiségből a másikba, ha odafigyeltek mindenre, gondolkoztok, kerestek és találtok. Legnagyobb részben logikai összefüggések, furcsa hasonlóságok, esetleg éppen ellentétek segítségével értek el a célhoz, de egy picit az ügyességeteken is múlik. A fizikai erő itt nem számít, de az okos gondolkodás annál inkább. A véletlenre semmit nem bíztunk. Ha bármi fontosat figyelmen kívül hagytok, nem juttok előrébb, de – hála nekünk-  ez nem is oly egyszerű, mivel vannak olyan jelek is amelyek semmire sem lesznek jók, megtévesztenek benneteket és rabolnak az időtökből. Legyetek egy csapat, osszatok meg egymással minden megszerzett információt, különben elvesztek odabenn. Csakis akkor találjátok meg a végső kódot, ha végig együtt játszotok. Szóval egy mindenkiért, mindenki egyért!

Összesen 60 perc áll a rendelkezésetekre odabenn. Ha ez idő alatt nincs meg a szabadulás utolsó kódja, akkor nem is fog sikerülni, hiszen az idő lejár és onnantól számotokra ez a szabadulós játék máris egy bentragadós játék lesz 🙂

S e remek verseny egy vekkerrel szerepeljen e helyen eszperente nyelven:

E hely egy kelepce, mely neselecs elrejtett jeleket rejteget s ezeket Nektek kellene megkeresnetek. E jeleken eszesen elmerengve menetelhettek e kelepce veleje fele s lelhettek egyetlen tervre, mellyel elereszt e rejtek. De legyen eszetekben: Legyetek eggyek s legyetek eszesek! De ne legyetek restek, mert ketyeg egy vekker, mely nem kegyelmez; egyszer kerreg egyet melyre e kelepce felel: Nektek befellegzett, nem mehettek el!

Természetesen azt sem felejtettük el, a balatoni nyár idején rengeteg turista látogat el kis hazánkba, utazgat és megmártózik a Balatonban is. Hogy a számukra is nyitott legyen a szabadulós játékunk, szabadulószoba pályáinkat 100%-osan úgy alakítottuk, a külföldi vendégek is gond nélkül megtalálják a kijutáshoz szükséges kódokat és élvezhessék a játékot.