Bringatanya – Gyenesdiás

Gyenesdiás híres desszertkuckója már több mint 15 éve csábítja a Balaton-partra azokat, akik élnek-halnak az ínycsiklandó kézműves fagyikért. A Bringatanya sikere mögött a gondosan válogatott alapanyagok, a szárnyaló fantázia és a Somogyi család töretlen lelkesedése áll. Édes műremekeik már rengeteg szakmai elismerést zsebelhettek be, a 2017-es világbajnokságról pedig különdíjjal tértek haza.

A családi vállalkozás otthonos, vendégmarasztaló hangulattal bír, amit csak tovább fokoz az idilli környezet és a mosolygós személyzet. Aki Gyenesdiás felé teker és a megszokott választék helyett egy felejthetetlen ízkalandra pályázik, az ne is keressen tovább, megtalálta az álompihenőt.

Kínálat

A Bringatanya pultjaiban finomabbnál finomabb jeges csodák kínálkoznak, így a vendégeknek legfeljebb a döntéssel lesz nehéz dolguk. Gyümölcsfagylaltjaik tej- és gluténmentesen készülnek főleg magyar termelők portékájából, de a mandarint például Szicíliából hozatják, a citrom pedig sorrentói. A gyümölcsös ízeket gyakran kísérik minőségi étcsokoládéval, a látogatók legnagyobb örömére.

Somogyi József és lánya, Renáta szenvedélyesen kutatják az új párosításokat, így mindig megéri benézni. Igazi csemegét nyújt a mandulát, madártejet, házi piskótát, valamint fehér- és fekete csokit ötvöző Festeticsék mandulás csókja, ami korábban a Balaton fagyija címet is elnyerte.

Megközelítés

A Somogyi Fagylaltműhely a balatoni bringakörút gyenesdiási szakasza mellett várja a kézműves fagylaltok szerelmeseit. Keszthelytől mindössze 10 percnyi autózásra van, de akár vonattal is neki lehet vágni, hiszen közel a vasútállomás