Bökk-hegyi kilátó – Ábrahámhegy

Kiváló programlehetőségeket rejt magában a Balaton környéke és ha már ott járunk, semmi esetre sem érdemes kihagyni az egész évben ingyenesen látogatható három szintes Bökk-hegyi kilátót Ábrahámhegyen. 2002-es átadása óta számtalan látogatót csalogatott már mesés panorámájával az építmény, de maga a kilátó környéke és a és Bökk-hegy is kiváló családi program lehet, ugyanis egy könnyed sétára vagy kellemes piknikezésre egészen biztosan találunk megfelelő helyet az erdővel körülölelt területen.

A kilátó legmagasabb pontjára felérve, mely 11,5 méter, tiszta időben nagyszerű kilátás nyílik a látogatók előtt a fonyódi hegyekre vagy a Balaton-felvidék vonulataira, de felfedezhetjük a Fülöp-hegyi kilátót és a balatonboglári Gömbkilátót is a távolban. Mindezeket táblák is jelzik, hogy éppen melyik irányból mit láthatnak a nézelődők.

Megközelítés

Személygépkocsival könnyedén megközelíthető, de alapos körültekintést igényel az, hogy elsőre odataláljon a látogató. A főúton haladva egy fából készült kilátó tábla jelzi a kis utcát, ahová éles kanyarral le kell térnünk és amin haladva elérjük a kilátót. A hegytető pedig sétával érhető el.