Bock Bisztró Balaton – Vonyarcvashegy

Bemutatkozás

A Bock József és Bíró Lajos által fémjelezett Bock Bisztró Balatonnak köszönhetően Vonyarcvashegy neve is felkerült a magyar gasztronómiai térképre. A négycsillagos Zenit Hotelhez csatlakozó étteremben a hazai konyha legjava várja az éhes vendégeket, ráadásul a klasszicista balkonon ülve olyan káprázatos a kilátás, mintha egy hatalmas festményt akasztottak volna a terasz elé.

Otthonául a Helikon Taverna igényesen felújított épülete szolgál, ahol hajdan még a Festetics család présháza működött. A csodálatos környezethez évtizedes szakértelem társul, a franchise-tól megszokott színvonalat pedig rendszeresen ellenőrzik. Érdemes a programkínálatot is figyelemmel követni, hiszen gyakran rendeznek zenés esteket és borkóstolókat.

Konyha

A bisztróban a hagyományos magyar ételek újragondolva, helyi köntösbe bújtatva érkeznek a vendégek asztalára. Kínálatának egy része megegyezik a budapesti Bock Bisztrókéval, azonban a balatoni és zalai ízekre is nagy hangsúlyt fektetnek. Olyan különlegességek kerülnek kóstolóra, mint az Ökörpofa Retro és a zalai totyogós palacsinta, de a halászlé is tartogat meglepetéseket. Ami minden tételben közös, az az elegáns tálalás, a magas minőség és a frissesség. Mivel előszeretettel dolgoznak válogatott, helyi alapanyagokkal, az állandó étlap mellett változatos szezonális ajánlatokkal is kedveskednek az érkezőknek.

A Bock Bisztróban szakképzett sommelier-gárda nyújt segítséget abban, hogy melyik fogáshoz milyen bor passzol a legjobban. Választékban nem lesz hiány, ugyanis az étterem kínálatában már 120-nál is többféle bort ízlelhetnek meg az ínyencek. Természetesen a gyerekekről sem feledkeztek meg: a család legfiatalabb tagjait organikus szörpök és házi limonádék várják.

Megközelítés

A bisztró Keszthelytől nagyjából 10 percnyi autókázásra van. A 71-es utat követve a vonyarcvashegyi Római katona szobra előtt kell lefordulni a Helikon utcára, majd 600 méter megtétele után már el is érkeznek a vendégek a Zenit Hotel épületegyütteséhez.