Berzsenyi Utcai Szabadstrand – Balatonszemes

A Berzsenyi úti szabadstrand talán a legnagyobb dózist kínálja a tó hőskorából: az enyhén úttörőtáboros hangulat, a ’70-es évek épületei és az archetipikus sárga bejárat lehetőséget ad a nosztalgiázáshoz még azoknak is, akik pajzán gondolatok sem voltak az „átkos” kimúlásakor. Az óriássakk, a vízben felállított kapuk és az ütött-kopott színpad mellett az EU-s szabvány-játszótértől a streetball-pályáig sok minden megfér egymás mellett, nem beszélve a környéken kisebb csodaszámba menő élményfürdőről.

A hajóval vagy vonattal érkezők pár perces sétával érhetik el a strandot. Az öt és fél kilométeres partszakaszon több, szintén ingyenes rész, sőt, néhol romantikus gerilla-szabadstrand is található, de a Berzsenyi utcában találod a legtöbb szolgáltatást.

A vízben viszonylag hosszú séta árán lehet elérni az úszómélységet és szemetszúró probléma, hogy csak rövid, néhány méteres szakaszok vannak a parton, ahol nincsenek hatalmas kövek, ezért a lidós strandokat kedvelők inkább a Napfény strandra menjenek. Megéhezés esetén pedig irány a legendás András büfé vagy a Kistücsök!