Becehegyi bortúra 2022 – Balatongyörök

Bemutatkozás

Ha Balaton, akkor strand és nyaralás, de a Becehegyi bortúra mellett sem szabad szó nélkül elmenni! Balatongyörökön október 22-én, 15:00-18:00 óra között hangulatos borkóstolóval készülnek a helyi pincészetek és termelők.

Aki nemzeti ünnepünkön egy laza hétvégi túrát vagy kirándulást tervez a Balatonnál mindenképp megéri útba ejteni a Becehegyi bortúrát is. Minőségi borokat kínáló kispincék, zamatos fürtök, finomszerkezetű szőlők, árnyalt és gazdag borkínálat…a helyi különlegességek tárháza kifogyhatatlan.

2021-es programok

– Panoráma út
Fáró Pince
Áldos Pince

– Pincék a kápolnánál
Barka Családi Szőlőbirtok
Simándy Pince
Bece Pince
Eke Pince

– Szépkilátó
Fenyves Büfé
Rózsa és Tövis Büfé
Hold és Csillag Étterem

– Kossuth Lajos utca
Lekics Borház
Hatod Vendéglő

– Tourinform Iroda
14:30 – Vezetett gyalogtúra

Kínálat

Itt az ősz, a helyi olaszrizling és az édes jégbor várja, hogy a te poharadban landoljon és a varázslatos ízvilága rabul ejtsen. A Balaton mellett húzódó hegységek tökéletesek arra, hogy a borászok szakértelmével a napérlelte szőlőtőkék legfinomabb termései kerüljenek a poharadba ízletes bor formájában. A pincészeteknél a szőlősgazdák és borkészítők igyekeznek minél maradandóbb szép emlékeket hagyni a vendégekben, fergeteges hangulat, zenélés, finom nedűk és ételek… kell ennél több?

A finom borok mellett megcsodálhatjuk a Balatont is egy szép őszi ruhába bújt panorámában. Balatongyörökön már a kilátóból is csodás a panoráma a Badacsonyra, de minél magasabbra jutunk annál szebb látvány tárul elénk. Egy biztos…a panoráma magával ragadó.

Étkezés 

A finom borok mellé érdemes megkóstolni a helyi sajtokat, melyet a kedvenc boraink ízvilágához és savasságához igazítva érdemes kombinálni. A pincészetek általában a borokhoz készítenek finom házi zsíros kenyeret, friss hagymával. E mellett számtalan olyan gasztronómiai élmény és helyszín vár, ami nyugat-európai szintre helyezi a minőséget.

Megközelítés

Autóval Balatongyörök és Badacsony közötti célponttal a 71-es főúton haladva tudunk eljutni a Becehegyi Pincészetekhez. Tömegközlekedéssel akár busszal vagy vonattal is van lehetőségünk megejteni Becehegyi úticélunkat.