Báthori utcai szabadstrand – Fonyód

Bemutatkozás

Fonyód egész évben ingyenesen látogatható partszakaszai között az Alsóbélatelep városrészén elterülő Báthori utcai szabadstrand kiváló vízi kikapcsolódást ígér a nyaralóknak a Balaton egyik legszebb részén. A természetes fürdőhely garantáltan belopja majd magát a kisgyerekes családok szívébe.

Vízpart

Partszakaszán árnyékos és napsütötte részek váltják egymást, hogy mindenki megtalálhassa az elvárásainak legmegfelelőbb helyet. A szépen gondozott füves területen a part kis mérete ellenére is jól eloszlik az utazóközönség. A magyar tengeren csillogó napsugarak és az északi parton húzódó tanúhegyek vonulatai olyan látványt nyújtanak, ami minden korosztályt elvarázsol.

A víz a nyári hónapokban egy-kettőre felmelegszik, minősége pedig kiváló. Mivel a part lassan és fokozatosan mélyül, a legkisebb gyerekeket is nyugodtan buzdítani lehet a Balaton önálló felfedezésére. A sekély vízszint miatt főleg a családosok fogják itt maradéktalanul jól érezni magukat.

Szolgáltatások

A kényelmi szintet növeli, hogy a parton öltözőkabinokat is igénybe lehet venni. A gyerekeknek egy fa játékelemekkel ellátott játszótér nyújt felhőtlen szórakozást. Az aktív kikapcsolódás híveit röplabda és kosárlabda pálya várja. Aki megéhezne a nap folyamán, annak egy nagyjából 2 perces sétára kell számítania. A Báthori utcai strand közelében ugyanis több étkezdve is működik, ahol ropogósra sült halak, palacsinta és lángos kecsegteti a nyaralókat.

Megközelítés

A strandot a 7-es főútról autóval, de kerékpárral is könnyen el lehet érni, hiszen áthalad Fonyódon a Balatoni-körút. A Napsugár Kempingtől nem messze található, a névadó Báthori utcában. A környező parkolók nagyjából 30 férőhelyet tudnak biztosítani az ide látogatóknak. Mivel nem tartozik az üdülőváros legismertebb strandjai közé, még a főszezon alatt is szükségtelen a nagy tömeg miatt aggódni.