Balatonfüred Kisfaludy Strand – Balatonfüred

Bemutatkozás

Balatonfüred Kisfaludy strand, ha 5 csillagos, önfeledt élményre vágysz az északi parton. Magyarország egyik legnagyobb szórakoztató strandja csoda pihenőhely a forró nyári napokra, és helyet érdemel a Balaton legszebb strandjai között. Tágas, gyerekbarát, ráadásul rengeteg program és látnivaló is elérhető a környékén.

Az Kisfaludy strand a 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott!

Vízpart

A 430 méter hosszú partszakaszhoz csaknem 4 és fél hektárnyi pihenőpark kapcsolódik, tehát könnyű lesz megtalálni a tökéletes férőhelyet. A strand két végében a szórakozás kerül előtérbe: a levegőt gyerekkacaj és zsibongás tölti be, a középső részen viszont teljes a nyugalom. Árnyékos és napozásra alkalmas terület is akad bőven.

Fokozatosan mélyül a víz, gyorsan felmelegszik, talaját pedig finom homoktakaró borítja. A kisgyermekes családok örömére mindkét végén fövenyes, napvitorlákkal védett játszóöböl található.

Szolgáltatások

A Kisfaludy strand területén ingyenes mosdó, öltöző, baba-mama szoba, zuhanyzó és akadálymentesített lejáró áll a vendégek rendelkezésére, ráadásul egyes sporteszközöket is térítésmentesen vehetnek igénybe. Az aktív kikapcsolódásra vágyókat többek között lábtenisz, röplabda- és focipálya csábítja mozgásra. Ezen felül bérelhető vízibicikli, kajak, szörf, napozóágy, minigolf, trambulin, ping-pong asztal és napernyő is.

2018-ban egy vidám élményszigettel bővült a strand területe, melynek köszönhetően izgalmas vízi csúszdákkal és gyermek medencével bővült a strand szolgáltatásainak listája.

Étkezési lehetőség

Nem kevesebb, mint 6 különböző büfé, egy önkiszolgáló étterem és legalább négyféle mozgóárus kezeskedik a kalóriapótlásért. Kürtőskalács, vattacukor, pattogatott kukorica és minifánk is kapható, de ha főtt ételre vágyik az ember, akkor érdemes szemügyre venni a vendéglátósor kínálatát. Aki közvetlenül a Balaton felett szeretne elszürcsölni pár koktélt, annak a vízre épített terasz és a rajta fekvő drinkbár lesz a kedvence.

Megközelítés

A strandot gyalogosan, kerékpárral és autóval is egyszerű megtalálni, elég csak kitartóan követni a Germering utcát. Tőszomszédságában hatalmas, részben ingyenes parkoló pihen. Az autóval érkezőknek csak akkor kell fizetniük, ha a betonozott részen hagyják járműveiket.

Aki tömegközlekedéssel érkezik, annak ajánlott a Germering utcai megállónál leszállni, ahonnan már könnyű elérni a Kisfaludy strand bejáratát. Vasútállomás kevesebb, mint 20 perc sétára van a fürdőhelytől.