Balatonakali Strand – Balatonakali

A méltán népszerű Balatonakali Strand minden korosztály számára kiváló választás. A hivatalosan Mandulavirág Strand elnevezésű fürdőhely igényesen kialakított, meglehetősen nyugodt környezetben helyezkedik el és egyszerre akár 1500 pihenésre vágyó vendég befogadására képes. A strand 2022-ben 5 csillagos Kék hullám zászló minősítést kapott.

Vízpart

A magyar tenger északi részén fekszik a 320m-es partszakaszával, melyen található többek között óriáscsúszda, trambulin, vendéglátó egységek és a legkisebbek számára játszótér is. A fürdőhely az északi part egyik legnépszerűbb és legnagyobb strandja, amely kék hullám zászlóval többszörösen is kitüntetett.

Szolgáltatások

Azok számára is kiváló választás a strand, akik a nyári melegben is szeretnek sportolni, ugyanis a parton megannyi lehetőség adott a mozgásra vágyók számára. Amik közül lehetséges a választás: streetball pálya, strandröplabda pálya, foci pálya, tollaslabda pálya, vízi sportok, vízilabda pálya, óriás sakk, ping-pong.

A pályák használata mindig engedélyezett, a szombati napokon pedig a versenyzésre is adott a lehetőség. Akik a nap folyamán megéheznek, számukra számos büfé, étterem és még élelmiszer bolt is a rendelkezésre áll. A parton az ételválaszték igen színes.

Az egész napos fürdés közben egy kis pihenőként, megannyi gyerekprogram is színesíti a repertoárt a legkisebbek számára. Folyamatos animáció biztosított a szezon minden napján az Ákombákom Játszóházban a 3-14 éves korú gyermekek részére. Különféle programok közül lehet választani, mint például: sógyurmázás, festés, terménykép-készítés és megannyi más, szórakoztató program.

Megközelítés

A Balatonakali strand könnyedén megközelíthető a 71. főútvonalról. A strand mellett 145 gépkocsi számára a parkolás ingyenesen biztosított, ebből 3 hely mozgássérültek részére van fenntartva. A partrész 2 bejárattal is rendelkezik, az egyik a Hokuli utcáról, a másik pedig egy kis tanösvényen végighaladva érhető el.

A strand a nyári nyitvatartási időn túl is átogatható, viszont mindenki csak saját felelősségére fürödhet, mivel sem a vízimentő-szolgálat, sem pedig az elsősegélynyújtó hely nem üzemel a nyitva tartási időn kívül!