Anno Taverna – Balatonszárszó

Anno Taverna étterem Balatonszárszó

 

Az Anno Taverna Balatonszárszón a község szívében nyílt meg 2001 nyarán a nagyközönség előtt azzal a céllal, hogy hangulatos családias környezettel próbálja színvonalasabbá tenni a falu vendéglátását.

Az üzlet miliője visszarepíti a vendéget a XX. század elejéig, mindezt antik tárgyakkal, fényképekkel, bútorokkal próbáltuk megidézni.
Az egyik falon például rengeteg olyan kép van, ami az 1900-as évek elején készült Szárszón vagy éppen valahol máshol a Balaton partján.

Az étterem egész évben nyitva tart, nyáron árnyékolt terasszal és nyári étlappal várjuk vendégeinket.

Amennyiben gyermekkel érkeznek, etetőszéket biztosítunk a legkisebbek kényelmére, valamint külön gyermekek részére készített étlappal várjuk a családokat.

Az étteremben 2007 óta klimatizált különtermet tudunk biztosítani rendezvényekhez, családi eseményekhez.

Az étteremben 2017 júniusában tulajdonosváltás következett be. Az új vezetés és menedzsment még színvonalasabb vendéglátást ígér, előtérbe helyezi a környékben termett, megtalálható alapanyagok felhasználását. A pálinka választék kialakításánál is helyi pálinkafőzdére eset a választás, ez a családi vállalkozásként indult Zamárdiban készülő Zimek pálinka.

Nagyon fontos, hogy a minőségi ételek mellett minőségi kávé kerüljön a vendégek asztalára.

Ezért a Don Cortez Grandi Arabica kávéját választottuk, mely a korábbi években több nemzetközi és hazai díjat is besöpört:

– 2009-ben a La Scala Barista Bajnokságon a “Legjobb Espresso” díj.
– 2011-ben “Az Év Kávéja” Magyarországon.
– 2012-ben “Az Év Kávéja” Magyarországon.

A Caffe Carraro 1927-es megalakulásának 80. születésnapjára álmodta meg a tulajdonos az 1927 blendet, melyet már évekkel a nagy nap előtt elkezdett megalkotni. Kereskedelmi megjelenése mégis csak 2009-ben történt meg. Az ok egyszerű. A dátum nem írhatta felül a képzeletet. 2007-ben, még nem azt mutatta a keverék, amit a dottore elképzelt. A Caffe Carraro számára emiatt ez nem csak egy keverék, hanem egy megkésett ajándék, amire sokat kellett várni, de megérte!- tudtuk meg a forgalmazótól.

A Carraro 1927 egy igazi prémium kategóriás kávé, amit feltétlenül meg kell kóstolni.

Nyáron meghosszabbított nyitvatartási renddel várunk mindenkit Balatonszárszón a község szívében, természetesen ingyenes parkolási lehetőséget kínálva.