Akarattya Magaspart – Balatonakarattya

Bemutatkozás

Az Akarattya Magaspart a Balaton keleti medencéjének az egyik legszebb kilátóhelye. Sokan Kisfaludy sétányként vagy Tengerlátópartként ismerik.

Kilátás

A Magaspartról 20 emelet magasságból csodálhatják meg az ide látogatók a gyönyörű panorámát. Páratlan kilátás nyílik a kenesei parta, a Fűzfői-öbölre, Balatonalmádira, Káptalanfüredre, a világosi magaspartra és láthatóak Siófok part menti szállodái is. Ha az idő tiszta, akár a Badacsony csúcsai is felfedezhetőek a tájban.

Minden napszakban érdemes ellátogatni ide, hiszen a magyar tenger mindig más arcát mutatja. A zöld, türkiz, kék, szürke és a lila ezernyi árnyalatában pompázó Balaton látványa örök élményt nyújt mindenkinek. A villákkal és nyaralókkal szegélyezett sétányon kialakítottak egy fából készült kilátó teraszt, ahol lehetőség van megpihenni és élvezni a káprázatos kilátást. A terasz a Rákóczi-parktól nem messze található.

Elhelyezkedés

A 71-es főút közvetlen szomszédságában található a Rákóczi park. Mögötte húzódik az Akarattya Magaspart az Iskola és a Ybl Miklós utca között.