Wesselényi strand – Balatonalmádi

Bemutatkozás

A Wesselényi strand rengeteg törzsvendéggel ad tanúbizonyságot arról, hogy a balatoni nyár Almádiban a legédesebb. Foghatjuk arra, hogy közel van Pesthez, de igazából akkor is megérné a kitérőt, ha 50 kilométerrel arrébb lenne. Családi és páros pihenésre vagy akár baráti társaságoknak is nyerő választás. A strand 2022-ben 5 csillagos Kék hullám zászló minősítést kapott.

Vízpart

Ritka, amikor egy ilyen nagy területű, 800 méteres partszakaszon maradéktalanul fent tudják tartani a rendet, de a Wesselényi strand ebben sem okoz csalódást. Télen-nyáron tiszta, kulturált környezet, ahol nem csak csobbani, hanem sétálgatni is élvezet. Igényesen lett kialakítva a térköves sétány, ráadásul lépten-nyomon pihenőpadok kísérik. Aki szép naplementés fotókat szeretne kattintani, jó helyre érkezett.

Merthogy az épített terek egyáltalán nem szorították ki a természetet. A puha pázsiton szinte tervszerűen váltják egymást az árnyékos és napsütötte részek, a terület pedig elég széles ahhoz, hogy a legnagyobb kánikulában se kelljen heringpartiban tengődni. Másik vonzerejét a víznek köszönheti: fokozatosan mélyül és kevés hordalékkal jár, így minden korosztály talál magának megfelelő szakaszt. Tekintettel a kisgyermekes családokra, még egy homokos, napvitorlákkal ellátott gyereköböl is kialakításra került.

Szolgáltatások

Balatonalmádi legkedveltebb strandolóhelyén öltöző, mosdó, zuhanyzó, vízlépcsők, úszóstég, értékmegőrző, napágy kölcsönzés és újabban vízi mentőszolgálat is elősegíti a vendégek felhőtlen kikapcsolódását. Családbarát strand lévén a gyerekekre különös gondot fordítottak: animációs programok, csúszda és korszerű játszótér felel a kicsik szórakozásáért. A keleti kapunál strandkönyvtár üzemel (delután 5-kor meseolvasással!), ha pedig valami otthon felejtődött volna, a strandcikkes gyorsan orvosolja a problémát.

Aktív kikapcsolódás

Sportolási lehetőségekben szintén erős a színvonal. Az egész szezon alatt igényesen kialakított, homokos pályákon lehet röplabdázni vagy focizni, de a füves részeken teqball asztalt is találni. Mivel vízilabdakapuk pihennek a parttól nem messze, a sportolásnak csak az erőnlétünk szabhat gátat. Az talán már senkinek nem okoz nagy meglepetést, hogy vízibicikli és kajak is bérelhető.

Étkezési lehetőség

A Balatonból kievickélve mennyei illatok kavarognak a szélben. Korgó hassal sem kell elhagyni a strandterületet, ugyanis a Wesselényi büfésora kiemelkedő választékkal bír. A már-már üdülőhagyománnyá emelkedett lángos, hekk, palacsinta és főtt kukorica vonalán túl tartalmasabb ételek is kínálják magukat. Nincs kizárva a fröccsözés, a borozgatás és koktélparti sem.  A lényeg, hogy bármilyen válogatós is legyen a család, biztosan mindenki talál majd a fogára valót.

Programtipp

Aki szeretné még emlékezetesebbé varázsolni az üdülést, az örömmel veszi majd, hogy a település legújabb rendezvénye, az Almádi Nyár egészen augusztusig színes programkínálattal készül. Szabadtéri színpad, koncertek, kézművesek és kitelepülők egész sora tölti meg élettel a környéket, az Eb meccseket pedig egy óriáskivetítőn izgulhatják végig a szurkolók.

Megközelítés

A partra eljutni elég egyszerű autóval, bringával, de akár gyalogosan is. Összesen két bejárattal rendelkezik, de bármelyiket is választják a vendégek, a Véghely Dezső utcát kell követni. Erről a sétányról kisebb utcákon lehet lecsordogálni a strandra. A bringások a főbejárat mellett tudják állomásoztatni kétkerekűiket, díjmentesen. Az ingyenes parkolásból az autósók sem maradnak ki.