Várkávézó – Szigliget

A szigligeti vár tövében Németh Zoltán és csapata új alapokra helyezte a minőségi fagyi fogalmát. A Várkávézó legendásan finom, csakis természetes alapanyagokból főzött fagyijai olyan sikert futottak be, hogy sokan nagyobb kitérőt is hajlandóak megtenni az édes élvezetekért.

Hangulatos teraszán árnyékos asztalok sorakoznak, ahonnan csodás képet fest a Balaton vize és a naplemente. A Kisfaludy utcában megbújó, bájos fagyikuckó csak november környékén, a hűvös idő beálltával zárja be kapuit. Aki kedvet érez magában arra, hogy új oldaláról ismerje meg a jeges édességet, az semmiképp se hagyja ki.

Kínálat

A Várkávézó pultjaiba naponta 16-féle fagyi kerül, melyek egytől-egyig adalék- és gluténmentesek. Klasszikus ízek épp úgy szerepelnek a választékban, mint merész, olykor meghökkentő újítások. Ezek közé tartozik például az őszi időszakban kínált tökmagfagyi, a kéksajtos fagylalt és a sós ízekre építő mogyoró, mandula vagy karamella.

Persze nem irányíthat mindent a fantázia: a választék kialakításában a főszerepet a szezonalitás játssza. Nyáron a dinnyefélék, a barack és a szilva hódít, de ahogy közeleg az új esztendő, előkerül a körte, az ananász és a banán is. Az arányok azonban állandóak, egy 4 kilós fagyiadaghoz nem kevesebb, mint 2 kiló tiszta gyümölcshúst használnak. Nem fognak csalódni a vegán étrendet követők sem, mivel sok ínycsiklandó opció várja őket.

Ugyan a cukrászda jelzőt nem áll szándékukban megkaparintani, a szigligeti Várkávézó konyhájáról helyben készült sütemények is kigördülnek. A napi kínálatban egyszerre 4 vagy 5-féle torta érvényesül. Találni köztük mandula- és epertortát, csoki mousse-t, de akár paleo sütit is. Aki pedig egy frissen főzött, illatozó kávéval szeretné kísérni a falatokat, az vérbeli olasz különlegességek között válogathat.

Megközelítés

A híres-neves Várkávézó a Szigligeti vár tőszomszédságában, a templom közelében lelhető fel. Az autóval érkező vendégek az üzlettől nagyjából 100 méterre tudják letenni járműveiket egy ingyenes közterületi parkolóban.