Soós Öböl – Balatongyörök

Bemutatkozás

.A Soós Öböl egy eldugott kis öböl Balatongyörökön, ahol valóban közel kerülhet a természethez. Kirándulók és horgászok kedvelt célpontja is egyaránt, ugyanis elég nyugodt partszakasz, de a leghangulatosabb a madarak csicsergése és a Balaton vizének csapkodása.

Látnivalók

A balatongyöröki strandról sétálva útközben, a vasúti töltés felett az 1900-as évek elején épített villákat láthatnak. A villák között bújt meg egykor a Soós villa is, amihez egy 50 méteres partszakasz is tartozott 1927-től az ötvenes évekig. Az öbölhöz érkezve horgászcsónakok és horgászstégek bukkannak fel, amiből kikövetkeztethető, hogy kedvelt hely a horgászok számára is.

De nem csak a horgászok, hanem a kerékpárosok is szívesen látogatják, ugyanis a Balatoni Bringakörút nem messze húzódik el, így arról is könnyen elérhető. A kerékpárosoknak az öbölnél pihenőhelyek kerültek kiépítésre, hogy a messzebbről érkezők letudjanak pihenni. És ami a legfontosabb, csodálatos kilátás nyílik a látogatók elé a Balaton-felvidéki tanúhegyeiről. Romantikus sétára, családi piknikezéshez tökéletes választás lehet.

Megközelítés

A Soós Öböl a balatongyöröki strandtól mindössze néhány percnyire helyezkedik el. Érdemes a Balatoni Bringakörút felől megközelíteni. A vonattal érkezők az állomásról a bringakörút, valamint Balatonederics felé elindulva, kényelmes 5-6 perces sétával könnyen elérhetik. Kevésbé edzetteknek is ajánlott, az ide vezető úton padok kerültek kialakításra, hogy aki elfáradt, le tudjon pihenni. Az autóval érkezőknek a vasútállomás melletti parkolóban van lehetőség parkolni, innen a vasúti felüljáron át érhető el a bicikliút.