Óriáskerék – Balatonalmádi

Bemutatkozás

Balatonalmádi egyik legnagyobb nyári turisztikai attrakciója kétségtelenül a White Star Wheel nevet viselő Óriáskerék, mely a Wesselényi strand szomszédságában, a Rendezvény téren kapott helyet. Az Északi part turisztikai attrakcióinak egyik gyöngyszemeként emlegetett kerékről csodálatos kilátásban és panorámában veszhetnek el azok, akik szeretnék kipróbálni ezt az élményt. A 45 méter átmérőjű óriáskerék a nyári időszakban minden nap nyitva tart 16 órától egészen éjfélig, így akár a balatoni naplementét is szemlélhetjük róla.

Tökéletes választás lehet akár családdal, akár párunkkal vagy baráti társasággal érkezünk, hiszen mindenki számára izgalmas perceket ígérnek az itt megtett körök. Mivel a település központi helyén találhatjuk meg, így kiváló választás lehet gasztronómia kalandokkal is összekötni az itt tett látogatást, hiszen a környéken rengeteg étterem és szórakozóhely található, de akár egy egész napos strandolást is megkoronázhatunk a kipróbálásával.

Megközelítés 

A Wesselényi strand bejáratától nem messze találhatjuk az Óriáskereket, ahová nagyon egyszerű az eljutás autóval vagy biciklivel is, de gyalogosan sem fog gondot okozni. A kerékpárok elhelyezésére a strand főbejárata mellett van díjmentesen lehetőség, autóval pedig a parkolás ingyenes.