Kéknyelű Borozó – Badacsony

A Kéknyelű Borozó csodálatos környezettel, hangulatos terasszal és megannyi ínycsiklandó finomsággal várja új és visszatérő vendégeit. A nyári szezonban nyitva tartó borozó körül mindig pezseg az élet, ami nem is csoda, hiszen a tökéletes vendéglátásnak, a finomabbnál finomabb boroknak és ételeknek köszönhetően mindenki arra vágyik, hogy belekóstolhasson a kínálatba.

Konyha

A Kéknyelű Borozó mellett található kis hangulatos fabódé körül álldogáló emberek arról árulkodnak, hogy itt bizony finom étel kapható. Ez így is van, hiszen talán itt található a legfinomabb langalló. Több féle ízben kapható vagy akár kedvük szerint kombinálhatják a feltétet. Ezen kívül kemencés kifli, pogácsa, perec, zsíros kenyér lilahagymával és rózsafánk is kapható. A borokat tekintve a Kéknyelű Borozó csak és kizárólag a család által készített, kizárólag saját termésű folyó és palackos borokat értékesít.

Borok

a Kéknyelű Borozó a Békássy család tulajdonában áll. A környéken nem ez az egyetlen szolgáltatásuk, ugyanis számos pincészettel és borászattal rendelkeznek, ami nem is csoda, hiszen a család generációk óta gazdálkodik a Badacsony déli oldalában. Ültetvényeik a Szegedy Róza-ház és a Kisfaludy-ház alatt terülnek el, ahol a legfőbb szőlőfajták a Szürkebarát, az Olaszrizling, a Budai Zöld és a Kéknyelű. A Kéknyelű Borozóban ezeket a borokat örömmel kóstolhatják.

Megközelítés

A Kéknyelű Borozó Badacsonytomajban, a Római út és a Kisfaludy utca kereszteződésétől kicsit fentebb helyezkedik el. Pazar kilátást nyújt a már amúgy is hangulatos teraszáról, már csak ezért megéri betérni egy finom ebédre. A városból egy kellemes séta keretén belül könnyen elérhető, azonban a legközelebbi buszmegálló 15 perc sétára található. Autóval könnyebb megközelíteni, parkoló az utca elején található.