Káptalanfüredi Nagystrand – Balatonalmádi

Bemutatkozás

A Balatonalmádiban található Káptalanfüredi Nagy strand minden év nyári szezonjában várja a fürdőzni vágyó vendégeket számtalan szórakoztató szolgáltatással, aktív kikapcsolódási lehetőséggel és csodálatos balatoni panorámával és környezettel.

A Káptalanfüredi Nagystrand a 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 4 csillagos zászlót kapott!

Vízpart

A több, mint 100 méteres füves és betonos parttal rendelkező Káptalanfüredi Nagy strand óriási zöld területtel és több árnyékot biztosító fával rendelkezik, ahol mind a napozni vágyók és a napot annyira nem kedvelő vendégek is kényelmesen elférnek. Fokozatosan mélyülő vizének köszönhetően a kisgyerekek is önfeledten élvezhetik a fürdőzést a Balaton vizében. A vízbe jutást két darab, pár fokos lépcső segíti. Környezete csendes, ezért egy hosszú nap után vagy egy pihenésre szánt hétvégén mindenki nyugodt időtöltésre tehet szert.

Szolgáltatások

A már megszépült külsőben pompázó Nagy strand számos új szolgáltatással várja az ide érkező vendégeket. A felújítás keretein belül új, biztonságos elemekkel felszerelt gyermekjátszótér, strandröplabda pálya, napozóterasz és focipálya került kialakításra, mely az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek tökéletes választás lehet. A strandon 2 darab büfé áll rendelkezésre, melynek kínálatai közül kedvükre válogathatnak.

A biztonságosabb fürdőzés érdekében értékmegörzőket találnak a strandon, ahol dolgaikat biztonságban tudhatják. Ha esetleg valami otthon maradt, akkor sem kell aggódni, hiszen a strand területén strandholmi vásárlási lehetőség is adott. Mindemellett a napozni vágyó vendégek napozóágyat is bérelhetnek.

Megközelítés

A Káptalanfüredi Nagy strand Balatonalmádi-Káptalanfüred részén található közvetlenül a 71-es főút és a vasútállomás mellett, ezért megközelítése rendkívül egyszerű akár tömegközlekedéssel, akár autóval is egyaránt. Buszmegálló és vasútállomás kevesebb, mint 5 perc sétára helyezkedik el, a kerékpárosoknak ingyen igénybe vehető kerékpártároló áll rendelkezésre. Az autóval érkező vendégeknek ingyenes parkolási lehetőség biztosított.