Huszka utcai szabadstrand – Fonyód

Bemutatkozás

A Balaton déli partvonalát kísérő Fonyódon egymást érik a szebbnél-szebb strandok, de ha egy kifejezetten családbarát fürdőhelyet szeretne megismerni az ember, akkor nem is kell messzebbre mennie a Huszka utcai szabadstrandnál. A partszakasz kis mérete és népszerűsége ellenére is meg tudta őrizni sajátos hangulatát és pihentető csendjét.

Vízpart

A partszakasz egy kellemes zöldövezetben terül el, nyaralók és üdülőapartmanok közé simulva. Kitűnő helyi adottságai miatt sok árnyékos hellyel bír, de a barnulni vágyók sem fognak csalódni. A betonozott partról lépcsős bejárók vezetnek a hatalmas víztömeghez, amely tiszta és kiváló minőségű. Emellett természetesen elkülönítettek egy homokos partszakaszt is, hogy a család legkisebb tagjai se maradjanak ki a mókából. Mivel a Balaton ezen részén lassan mélyül a víz, elsősorban a kisgyerekes családok fogják itt jól érezni magukat.

A gyerekek szórakozását nem csak a hűsítő víz, hanem egy teljesen felújított játszótér is biztosítja. A korszerűsített játékelemek fából készültek és mind közül egy nagy, bárkaszerű mászóka foglalja el a központi helyet. Ezen kívül hinták, csúszdák és homokozók is rendelkezésre állnak.

Szolgáltatások

A Huszka utcai szabadstrand környezete mindig rendezett, hiszen egy strandmester is ügyel a tisztaságra. Zuhanyzók és mosdók mellett egy igen hangulatos kis büfé is várja azokat, akik megéheztek a pancsolásban. Az étlapon helyet kapott a ma már klasszikus strandételnek számító lángos, palacsinta, hekk és hamburger, de a déli part méltán híres borait is meg lehet kóstolni. Egy hideg üdítő vagy egy pohár bor társaságában még szebbnek tűnik a szemközt húzódó tanúhegyek látványa.

Megközelítés

A strand a névadó Huszka Jenő utca végében bújik meg, amely autóval és kerékpárral is könnyedén megközelíthető a 7-es útról. A vonattal érkezőknek sem kell nagy túrára számítaniuk, hiszen alig 5 percnyi sétára fekszik az Alsóbélatelep állomástól. A strandhoz egy parkoló is csatlakozik, melyet ingyenesen használhatnak az ide érkező vendégek.