Herczeg Ferenc strand – Badacsonytördemic

A családias környezetben található Herczeg Ferenc strand hatalmas zöld területének köszönhetően nagyon elterjedt a helyiek körében. Szolgáltatásainak köszönhetően akár reggeltől estig megfelelő kikapcsolódást tud nyújtani. Az önfeledt fürdőzés mellett az Ökoturisztikai Látogatóközpont is számos programmal várja az érdeklődőket.

Vízpart

A Herczeg Ferenc strand vízpartja nem a leghosszabb, de ettől függetlenül rengeteg család kikapcsolódását tudja biztosítani. Lassan mélyülő vízének köszönhetően a kisgyerekek is önfeledten pancsolhatnak, de emellett a part homokos részének köszönhetően akár homokozhatnak is.

Szolgáltatások

A fürdőzés mellett az aktív kikapcsolódás szerelmesei is megtalálják a maguknak megfelelő szolgáltatást. Lehetőség van kajak- és kenukölcsönzésre, ami izgalmas program lehet a kicsiknek és pihenés a sportolóknak. Igénybe vehetik a strandröplabda pályát is vagy a street workout részt. A strand területén található az Ökoturisztikai Látogatóközpont ami rossz idő esetén is kellemes és tartalmas elfoglaltságot kínál, megismerhetik a Badacsony és Balaton történetét. A strand büféjének étel- és italkínálatai közül kedvükre válogathatnak.

Megközelítés

A Herczeg Ferenc strand Badacsonytördemic-Badacsonylábdihegy részén helyezkedik el a vasútállomással szemben, így tömegközlekedéssel is könnyen elérhető. Buszmegálló szintén a strand bejárata előtt található. Az autóval érkező vendégek számára ingyenes parkolási lehetőség biztosított.