Csopaki Strand – Csopak

Bemutatkozás

Zöld környezet, mesebeli kilátás, korszerű kényelmi szolgáltatások. A Csopaki strand a Balaton-part egyik legkiválóbb fürdőhelye, ahol minden adott a felhőtlen kikapcsolódáshoz. Tekintélyes, 530 méteren elnyúló partszakaszán az úszni és pihenni vágyók, a családok és a sportolók is megtalálják számításaikat.

A 6 éven aluli gyerekek és a születésnaposok személyazonosságot igazoló okmány bemutatását követően a strandot ingyenesen látogathatják. 17 órától kedvezményes belépőjegy váltható, 19 órától pedig szabadstrandként üzemel.

A 2022-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott a Csopaki Strand!

Vízpart

A település vonalát követő strandterülethez szerteágazó pihenőpark kapcsolódik, üde pázsittal, napernyőkkel és lombos fákkal amerre csak a szem ellát. Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb üdülőhely a Balatonnál: a víz kifogástalanul tiszta, se kagylóhéjakra, se iszapra nem kell számítani. A kisgyermekes családok örömére egy homokföveny is kialakításra került a Fürdő utcai bejárattal szemben, így a legapróbb felfedezők is boldogan pancsolhatnak. Nagyjából 50 méterenként vannak lépcsős lejárók, de akadálymentesített változatot is lehet találni.

Szolgáltatások

A Csopaki strand díjtalan kényelmi szolgáltatásokban is a toppon van. A vendégek szabadon használhatják a közös öltözőket, az illemhelyeket, a baba-mama mosdót, a hideg vizes szabadtéri zuhanyzókat, a WiFi hálózatot, és a mobiltelefonok, tabletek, okos eszközök töltésére létesített pontokat. Nem feledkeztek meg a gyerekekről sem, ugyanis a két vízi csúszda, a modern játszóterek, az ugrálóvár és a különféle animációs programok felár nélkül állnak a kicsik rendelkezésére. A vízben kosárlabdapalánkokat állítottak fel. A kerékpárosokat szervízpont várja, illetve van lehetőség az elektromos kerékpárok töltésére is. A dohányzóknak padokkal és asztallal ellátott dohányzásra kijelölt helyeket alakítottak ki.

Relaxációra ideális teret nyújtanak a napozóstégek, az egyiknél még egy gyerekmedence is helyet kapott. A mozgás szerelmeseinek kialakítottak homokos focipályát, röplabdapályát, kosárlabdapályát, valamint lehet bérelni vízi sporteszközöket és vízibiciklit, szóval lesz bőven alkalom ledolgozni az ebédet, a nap levezetéseként pedig érdemes lehet beülni egy filmre a Kertmoziban. A Csopaki Kincsesboltban kiváló minőségű magyar kézműves termékeket lehet kapni, ha pedig valaki otthon felejtett volna a strandoláshoz számára nélkülözhetetlen dolgot, a mini abc-ben megvásárolhatja.

Étkezési lehetőség

A Csopaki strandon rengeteg ínycsiklandó opció ajánlja magát a fürdőzők figyelmébe. A Sétány Étterem és Kávézó magyaros jellegű konyhájával a főbejárat mellett májustól októberig várja a vendégeket több mint 20 éve. A strand nyugati oldalán a Gyropolisz bújik meg, ahol fittness tálban és pitában meg lehet ízlelni a görög gasztronómia híres fogását, de ezen kívül saláták, desszertek és üdítők is kaphatóak. A büfékben olyan tipikus strandéleket lehet kapni, mint a hekk, a lángos, vagy a palacsinta.

Megközelítés

A strand megközelítése meglehetősen egyszerű, hiszen a település központjából a Fürdő vagy a Kőkörsó utcán keresztül egyenesen a partra lehet sétálni. Az autóval érkezőket fürdő mellett 100 férőhelyes, ingyenes parkoló várja. A legközelebbi buszmegálló a 71-es főút mentén, 10 perc sétára található. A vasúti megállóhely szintén 10 perc alatt elérhető.