Budatava strand – Balatonalmádi

Bemutatkozás

Balatonalmádi keleti oldalán található sokak kedvenc szabadvízi fürdőhelye, a Budatava strand. A mindössze 150 méteres partszakasz korosztálytól függetlenül mindenkinek megteremti a gondtalan fürdőzés élményét. Sikerét főleg a fokozatosan mélyülő víznek és a strandot körbe ölelő, hatalmas zöld területnek köszönheti.

Vízpart

A parton egymást érik a magasra nőtt, lombos fák, így bőven lehet találni árnyékos helyeket a nyár legmelegebb óráiban is. Ha nem enyhet keresünk a forróságban, hanem épp hogy barnulni szeretnénk, akkor a betonozott sávon egy vastag törölköző és egy puha párna társaságában királyi pihenésben lehet részünk.

A vízbe jutást retro lépcsős lejárók segítik, és még akadálymentes verziót is biztosítanak a vendégek részére. Kiváló vízminőség jellemzi az egész strandot, ráadásul fokozatosan mélyül a part, így a legkisebbek is megtalálják majd az ideális pancsoló részt. Családoknak is tökéletes hely a pihentető szórakozásra.

Szolgáltatások

Az aktív kikapcsolódást kedvelők biztosan nem fognak unatkozni, hiszen a Budatava strandon többféle módon is kimeríthetik mozgásigényüket. A parton kialakításra került egy röplabda pálya, melyen gyakran rendeznek versenyeket is, de van ping-pong asztal, valamint vízibicikli és kajak kölcsönzésére is lehetőség nyílik. Fontosabb sportesemények alkalmával egy hatalmas kivetítőn szurkolhatunk a kedvenc csapatainknak egy frissítő üdítő vagy egy hideg sör társaságában.

A gyerekek a szezon teljes ideje alatt szabadon használhatják a homokozós játszóteret, melyhez mászóka, csúszda és hinta is tartozik. Ezen kívül öltöző, bérelhető napágyak, fizetős értékmegőrző, vizesblokk, elsősegélynyújtó szolgálat és strandholmis is üzemel a parton.

Étkezési lehetőség

A strandon négy büfé kínálatából választhatnak a nyaralók. A választékban megtalálható a hagyományos balatoni hekk, a halászlé, a lángos és az elmaradhatatlan palacsinta is. Azok, akik könnyed ebédre vágynak, levesek és könnyed csirkés ételek közül szemezgethetnek. Mindezek mellett a desszertek, jégkrémek és üdítők sokfélesége is hozza a Balaton-parttól elvárt minőséget.

Megközelítés

A strand megközelítése meglehetősen egyszerű mind gyalogosan, mind autóval. A 71-es főútról a Neptun utcára kanyarodva érhetjük el a strand bejáratát. Előtte hatalmas, betonozott parkoló került kialakításra, ahol rengeteg gépkocsi elfér. Aki tömegközlekedéssel érkezik, annak sem kell sokat gyalogolnia a partig, hiszen a strandtól mindössze 200 méterre is van egy buszmegálló.