Berek Világa Látogatóközpont – Fonyód

Bemutatkozás

Újabb sikeres turisztikai attrakcióval bővült a Balaton déli partja, azon belül is Fonyód, ahol megnyitásra került a látogatók előtt a Berek Világa Látogatóközpont. Egy olyan beruházást sikerült ezáltal megvalósítani, mely egyértelműen hiánypótló létesítménye a térségnek, ugyanis itt a látogatók megismerhetik a Berek élővilágát, betekintést nyerhetnek a környék növény és állatvilágába. Kiváló program lehet felnőtteknek és családoknak is egyaránt, a gyönyörű környezetben található kiállítás.

A bemutatóhely a természet iránt érdeklődők igényeit figyelembe véve szolgálja ki a téma iránt érdeklődők elvárásait. Somogy megyében, a  Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság területén elhelyezkedő épületben részletesen megismerkedhetnek a látogatók a területen élő állatfajokkal, illetve a vizek élővilágával is. A természetvédelemre és a környezeti nevelésre történő célzattal létrejött központ abból a szempontból is kiemelt jelentőséggel bír, hogy egy illegális hulladéklerakó helyén épült.

Megközelítés

A látogatóközpont a Hangár utcán haladva érhető el a legkönnyebben, de célszerű a feltüntetett GPS koordináták alapján megközelíteni úti célunkat. A személy gépkocsival érkezők számár a közelben ingyenesen, közterületen lehetséges a parkolás.