Badacsonyi Gasztrohegy – Badacsony

A Badacsonyi Gasztrohegy egy olyan kulináris rendezvénysorozat, ahol minden lehetséges! Szeptembertől áprilisig 10 remek vendéglátóhelyen tartanak tematikus gasztro-hétvégét, hogy új oldaláról ismerhesd meg a badacsonyi ételérzést. Merülj el a vulkanikus borok zamatában, kóstolj halat-vadat, vegetáriánus ételeket és élvezd ki a nyugis időszak otthonos légkörét!

Időpontok, témák

2022. április 23-24. – Vega Badacsony

Ez aztán nagyot fog szólni, hiszen először kerül vega hétvége megrendezésre, ahol jobbnál jobb, izgalmas fogásokat találunk majd, melyek egészen biztosan felkeltik még a nem vegák kísérletezési kedvét is. Nem kell azonban aggódniuk azoknak sem, akik inkább a húsfogyasztásra szavaznak, ők is megtalálják a számukra kedvező ételeket.

Hasznos információk

Kezdő gasztrohegyes vagy és nem tudod, hogyan is vágj neki az ízkalandnak? Az első lépést a tervezőasztalon tedd meg! A menetrend attól is függ, hogy milyen sorrendben szeretnéd meglátogatni a résztvevő vendéglátóhelyeket, illetve hogy talpon vagy a Gasztrohegy busszal szeretnéd megközelíteni őket. Utóbbi esetben a Hableánynál startolj, hiszen a busz is innen indul.

Külön belépő nincs, mindenhol a saját fogyasztásodért fizetsz. Ha sokan jönnétek, inkább foglalj előre asztalt.

Résztvevő vendéglátóhelyek

– Laposa Birtok
– Hableány
– Tölgyes Kúria – Riza,
– Pláne Badacsony borterasz,
– Neptun Badacsony és Tilia Borvendéglő
– Hotel Bonvino Wine & Spa,
– Borbarátok,
– Istvándy Birtok és Borműhely,
– Vánkos Kisfaludy-ház Étterem