V. Sabar-Equinoxx Húsvéti Bor-Túra – Badacsony

Az idei évben is megrendezésre kerül a Sabar-Equinoxx Húsvéti Bor-Túra, immáron 5. alkalommal. A program pénteki érkezéssel és egy borozgatós ismerkedéssel indul, vacsorával folytatódik, majd szombaton egy fergeteges, kirándulós-borozós-zenélős hétvégének lehetnek részesei az itt mulató vendégek. Vasárnapi nappal zárul a rendezvény, mely egy koccintással zárul a Sabar Borbutikban, Káptalantótiban, a Liliomkert Piacon.

A teljes program:

Április 10-én:érkezés, sátorverés (aki sátrazik), üdvözlő borok, majd hidegtálas vacsora és borkóstoló, ismerkedés egymással.

Április 11-én: reggeli, kávé/tea (esetleg pálinka a kemény magnak), majd túrázni indulunk.
Az idei nagy túránk a Szent György-hegy lábától, Hegymagasról indul, ahová telekocsi rendszerben érkezünk. (A sofőröket a túra végén visszaszállítjuk az autóikért.) ASzent György-hegy megmászása után, felfedezzük a hegymagasi templomot, az oroszlánfejű kutat, és nyitva tartás esetén a Mennyország teraszra is beülünk egy jó házi szörpre, házi borra-sörre, jegeskávéra, közben pedig csodálhatjuk a teraszról a gyönyörű panorámás kilátást. A csúcsra jutás után az északi oldalon lefelé indulunk és körbejárjuk alul-felül a híres bazaltorgona óriási sziklatornyait.

A turistaház mellett leereszkedve sík terepre érkezünk és átsétálunk Gyulakeszire. Itt is lesz egy frissítőpont a helyi bárban a templom mellett, majd komoly válaszút elé kerülünk:

1. Ha kemény vagy, megmászod velünk a Csobáncot.
2. Ha pedig elég volt egy hegy leküzdése, akkor a szőlők között visszasétálhatsz Káptalantótiba.