22 régi pincénk helyi önkormányzati védelem alatt áll a Bokros-hegy területén. Mindezek a hajdani népi építészetet visszatükröző tagjai. Több épület megőrizte eredeti formáját a belső berendezéseket is megtartva vagy kissé átalakítva. Érdekesség, hogy a falakat a Bokrosi-domb agyagából készítették. A tetők befedését a balatoni és nagybereki jó minőségű nádból biztosították. A Bokrosi-hegyre azoknak is ajánlott túrázni, akik nem elkötelezettjei a borkultúrának, ugyanis a hegytetőről lenyűgözően szép panoráma nyílik a Balatonra.
A bor készítés már ősidők óta ismert a Dunántúl területén. Településeinken két állomása található a dél-Balatoni borútnak. Több vendéglátóhelyen fogyaszthatóak a helyben termelt borok. Leginkább azok a fehér szőlőfajták honosak a térségben, amelyek megfelelőek a manapság közkedvelt gyümölcsös, lágy eleganciával rendelkező borok, valamint pezsgők előállítására. A vörösborok közül leginkább a burgundiai típusú, zamatos vörösborok készítésére alkalmas a vidék klímája. A termesztett vörösborszőlő fajták: Kékfrankos, Pinot noir, Merlot, Cabernet Sauvignon. A helyi vörösborok ismérve a kellemes, enyhe sav tartalom, a különleges illat. A boraink visszaadják a balatoni napsütés kellemes életérzését.