Zelna Borbár – Balatonfüred

Bemutatkozás

A balatonfüreden található Zelna Borbár a borászat teljes kínálatával, környék legizgalmasabb boraival, melléjük gondosan elkészített, ízletes fogásokkal, valamint hideg és meleg tapasokkal várja a vendégeket. A borbárba látogatók stílusos belső térre, hangulatos teraszra és kedves, figyelmes kiszolgálásra számíthatnak. A kóstoló csomagokban 5 hasonló bort lehet megismerni, kiegészülve a Vitorlás tál hideg finomságaival.

Borászat

A 2014-ben indult családi borászat eleinte csupán néhány hektárnyi területtel rendelkezett. A lelkes és kitartó csapat azóta rengeteg munkának köszönhetően 15 hektár területtel rendelkezik, két balatonfüredi és egy balatonszőlősi dűlőn organikusan, fenntartható gazdálkodást folytatva készíti borait. 2019 óta minden területük minősítetten bio. Náluk is a borvidék legfontosabb szőlőfajtája, az olaszrizling uralkodik, de emellett szürkebarátból, zweigeltből, merlotból, és cabernet sauvignonból is készítenek borokat. A pincében az acéltartályok mellett leginkább magyar tölgyfából készült hordókat használnak, a burgunditól az 500 literesig. A lehető legmagasabb minőség elérése érdekében minden folyamatot a Zelna Borászat saját maga végez.

Megközelítés

A Zelna Borbár a Zákonyi Ferenc utcán helyezkedik el, a 71-es főút mellett, a balatonfüredi hajóállomás közelében. Az autósok a Zákonyi utcai fizetős parkolót vehetik igénybe. A vasútállomás és az autóbusz-állomás egy könnyed, 10-15 perces sétával elérhető.