Zánkai Strand – Zánka

Bemutatkozás

A Balaton északi partján elhelyezkedő Zánkai strand imádott célpont nemcsak a környéken üdülők, hanem a helyiek körében is. A strand 2016-ban elnyerte a kiváló minősítést jelző Kék Hullám Zászlót. Nyitvatartási időn kívül sétányként és szabadstrandként működik, ilyenkor ingyenesen látogatható.

A Zánkai strand a 2021-es Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott!

Vízpart

A 400 méteres partszakaszon a víz fokozatosan mélyül, a gyerekeknek homokos, lidós öblöt alakítottak ki, hogy ők is biztonságosan fürdőzhessenek. Magával ragadó zöld, füvesített, 27 ezer négyzetméteres területe tökéletes választás napozáshoz, a hatalmas fák árnyékai pedig nagyszerű lehetőséget biztosítanak a hűsölésre a legmelegebb órákban is.

Szolgáltatások

Az aktív kikapcsolódást kedvelők semmiképp nem fognak unatkozni, hiszen a Zánkai strand rengeteg lehetőséget rejt magában. A parton homokos röplabdapályát létesítettek, a vízben pedig három palánkos vízi kosárlabda szettet állítottak fel. A Mozdulj Balaton keretén belül szombatonként sportrendezvényeket tartanak, melyeken a részvétel ingyenes.

A legkisebbek felhőtlen szórakozását egy modern játszótér, árnyékolt homokozó, kézműves programok és gyermek előadások biztosítják. Felállítottak egy szabadtéri színpadot, mely segíti a rendezvények lebonyolítását, és különböző előadásoknak, koncerteknek ad otthont. A strand területén szabadtéri öltözőket, zuhanyzókat és igényes mosdókat alakítottak ki. A kikapcsolódni, pihenni vágyók ingyenesen használhatják a WiFi hálózatot. A legnagyobb biztonság érdekében akár csomagmegőrző szekrényt is lehet bérelni.

Étkezési lehetőség

A strandolás közben megéhezőket büfék színes kínálata várja, melyben megtalálható a hagyományos hekk, lángos, pizza, különböző rántott fogások, sült burgonya, és a palacsinta is, melyeket jéghideg alkoholos és alkoholmentes italokkal lehet kísérni. Akik könnyed ebédre vágynak, ízletes levesek és saláták közül válogathatnak. Étkezést követően érdemes választani egy hűsítő jégkrémet, fagylaltot vagy jégkását. Néhány büfé strand nyitvatartási idején túl, késő estig várja a vendégeket.

Megközelítés

A strand könnyedén megközelíthető autóval, tömegközlekedéssel és kerékpárral egyaránt. Az autóval érkezők ingyenesen megállhatnak a kialakított parkolóban. A Zánka-Köveskál vasútállomástól és buszmegállótól gyalog 5 perc alatt elérhető a strand. A kerékpárosoknak kerékpár tárolókat alakítottak ki.