Víriusi strand – Balatonszepezd

Balatonszepezd keleti csücskében várja fürdőzni vágyó vendégeit az árnyas-panorámás Víriusz strand. Kevésbé ismert, kicsit talán eldugottnak is mondható, cserébe csendes, szépen gondozott és a vize is rendkívül kellemes.

Vízpart

A Víriusz strand egész területét üde fűtakaró borítja, ráadásul a partot sűrűn tarkítják a fák, így nem csak a természetközeliség élményét teremti meg, de bőven szolgáltat búvóhelyet is a tűző nap sugarai elől. A Balaton vize ezen a szakaszon kristálytiszta, viszont a környék többi strandjához hasonlóan gyorsan is mélyül, ezért pici gyermekkel nem a legideálisabb. Ellenben az úszás szerelmesei keresve se találnának maguknak ennél jobb medret a testmozgáshoz.

Szolgáltatások

Mosdó, öltöző, zuhanyzó, pihenőpadok egész sora, valamint lépcsős vízi bejáró nyújtja az alapszolgáltatások halmazát. Ezek mellett két játszótér szolgálja a kicsik szórakozását: az egyik vonzerejét a homokozó adja, míg a másik a mászókák sokfélesége miatt lesz nyerő választás. Annak érdekében, hogy a déli napsütés se vethessen véget a mókának, még egy fedett homokozó is várja az apróságokat. Ha pedig kitikkadnának fürdőzés közben a vendégek, akkor egy büfé kínálatából tudnak ételt és italt vásárolni.

Megközelítés

A Víriusz strand a Vénusz Kemping és a Központi strand közötti részen található. A 71-es főútról egy kissé nehezen észrevehető lépcsősor vezet le a parthoz. Az autóval érkezők ingyenesen tudnak parkolni a helyszínen.