Vánkos – Badacsonyörs

A Vánkos bisztró 2019 nyara óta fogadja külsős vendégeit is egy gyönyörű, vintage hangulatú, 100 éves házban, ahol már reggelizni, ebédelni, vacsorázni vagy egy jó világos pörkölésű specialty kávét elfogyasztani is van lehetőség. A kerthelyiség hangulatos eszközökkel van felszerelve, hinta, napozóágy és minden, ami a vendég kényelmét szolgálja, így az ételek fogyasztása még kellemesebb lesz.

A Balaton déli partja inkább a strandolós rész, északi partján pedig a borturizmus játszik nagy szerepet. Badacsonyörs az a hely, ahol mindkettőben része lehet a vendégnek, hiszen minden régió könnyen elérhető innen. A településen rengeteg szabadidős tevékenységre tehetnek szert, legyen az túrázás, természetjárás. A Vánkos bisztró is olyan tematikus programokkal várja vendégeit, mint a borvacsora, de szolgáltatásai közé tartozik még a játszóház és a borospince is.

Konyha

A Vánkos bisztró reggelije nem egy hagyományos rántotta vagy egy sonkás szendvics. A tulajdonos olyan friss alapanyagokból készült ételeket kínál a vendégeknek, ami nem megszokott egy panzióban. Kuglófokkal, friss pitékkel várja a vendégeket, de a sós reggelik is a választék részét képezik, mint a frittata vagy a quiche. Az alapanyagokat természetesen helyi termelőktől szerzik be, sajt- és sonkavariációt kínálnak, de a kolbászok, húsok és halak sem maradnak el.

Ahhoz, hogy az étlapon szereplő ételek minél változatosabbak legyenek és magasabb minőséget kapjanak, csakis idényzöldségeket használnak. Konyhájuk házias, ám nemzetközi ízekkel megszórt. Fontos hangsúlyt fektetnek gluténérzékeny, vegán és laktózérzékeny vendégekre, így az étlapon ehhez kapcsolódó ételek is fellelhetők.

Megközelítés

A Vánkos Badacsonyörs szívében, a 71-es főút mentén helyezkedik el. A fehér, szürke és bézs pasztellszínekkel kombinált kőfalú házzal szemben található a badacsonyörsi vasútállomás, így az is és buszmegálló is pár méterre helyezkedik el. Az autóval érkezők számára ingyenes, zárt parkoló biztosított.