Tihany Retro Pizzéria – Tihany

A Tihany Retro Pizzária nevéből leszűrhető, hogy a Balaton melyik részén találják meg. Tihany városának is a legszebb környékén, a főutcán, a Tihanyi Bencés Apátság alatt található. Az étterem teraszáról tökéletes kilátás nyílik az apátságra, így ebédjüket vagy vacsorájukat kellemes hangulatban fogyaszthatják el. Az étterembe betérve a hagyományos, kockás terítős stílus fogadja a vendégeket, ami ezen a környéken már meg-megszokott, de ez a hely különlegessége.

Kínálat

2012-ben egy új főtér került kialakításra Tihanyban, itt kapott helyet a Retro Pizzéria. Az étterem belső tere nem mondhatni nagynak, de annál hangulatosabb. Nevüket arról kapták, hogy az éttermet az 1970-1990 évekbeli ereklyék díszítik. Étlapjukon megtalálhatóak a legfinomabb, olasz ízeket előidéző pizzák vagy tészták, ezen kívül a magyar ízvilággal rendelkező fogások sem maradhatnak le. Az ételkínálatot minden évben valamiféle különlegességgel bővítik.

Az étterem belső teréből egy lépcső vezet ki a teraszra, ahonnan szintén gyönyörű kilátás nyílik. Panorámájában megtekinthető a Tihanyi Belső-tó, de ha messzebb néznek, a Badacsony és maga a Balaton is felbukkan. Érkezzenek naplementében, hiszen ezt a látványt veszteség lenne kihagyni.

Megközelítés

A Tihany Retro Pizzéria a nemrég kialakított téren, a Mádl Ferenc főtéren helyezkedik el a Tihanyi Bencés Apátság szomszédságában. Könnyen elérhető gyalogosan, autóval vagy akár tömegközlekedéssel is. Érdemes a város elején parkolni, onnan pedig gyalogosan megközelíteni, ez 5 percnél több időt nem vesz igénybe.