Szó ami Szó – Balatonkenese

Bemutatkozás

A balatonkenesei Szó ami Szó már nem csak a Balaton egyik legjobb péksége, de étteremként is megmutatja kiválóságát. Szó Gellért cukrász és Szó Dániel pék G&D kézműves cukrászdájuk étteremmel kibővülve új helyen, új tervekkel kezdte meg működését 2020 nyarán. Az új üzlet egy virágos, nagyon hangulatos kerthelységből és két fő épületből áll, ami lehetővé teszi, hogy a pékség-cukrászda mellett egy melegkonyha is üzemeljen.

Kínálat

A süteményekre jellemző a különleges ízkavalkád. A választék évről évre nő, sőt a fagylaltoskocsiből mért fagyikínálat is egyre szélesebb palettát mutat. Díjnyertes péksütemények, hókiflik, bagettek, tortaszeletek, croissant-ok és kovászos kenyerek hada sorakozik fel a pultban.

A melegkonyhán készült reggeli ínycsiklandó, a mangalica debreceni páratlanul omlós és ízletes. Különleges szószokkal házi készítésű tésztát is kínálnak. Ebédre általában szezonális zöldségekből főzelékek és a magyar konyha finomságai készülnek, valamint különleges alapanyagokkal és fűszerezéssel készült fogások is megtalálhatóak az étlapon. A borvacsorák alkalmával a vendégek különleges ételekkel és azokhoz igazodó borkínálattal találkozhatnak. Elsősorban itt is nagy figyelmet fektetnek arra, hogy a Magyarországon fellelhető legkiválóbb alapanyagokat hozzák az asztalra, azonban ha a menüsor megkívánja, akár a horvát tengerparttól is elhozzák a kagylót vagy egyéb friss tengeri finomságokat. Az ételek mellé kiváló borok társulnak, amiket Molnár László sommelier válogat a Balaton környéki, egyéb hazai és nem utolsó sorban külföldi borászatok remekei közül.

Megközelítés

Az autóval közlekedők közvetlenül az üzlet szomszédságában közterületen tudnak parkolni, a vonattal érkezők a Balatonkenese vasútállomástól egy kényelmes 20 perces sétát szükséges tenniük a varázslatos péksüteményekig.