Szigligeti Fizetős Strand – Szigliget

A Szigligeti Strand közel 400 méteres partszakasszal rendelkezik, mely a családosok körében hatalmas népszerűségnek örvend. Mindezt lassan mélyülő vízének, 18.000 négyzetméter zöld területének és a kialakított homokos gyermek öbölnek köszönheti legfőképp. A strand 2022-ben a Kék Hullám Zászló strandminősítésen 5 csillagos zászlót kapott.

Vízpart

Mindezeket figyelembe véve, a legkisebbek is teljes biztonsággal fürdőzhetnek és élvezhetik a nyaralást. A vendégek biztonságáról a helyi vízi-mentőszolgálat és elsősegélynyújtó szakemberek gondoskodnak. A parton megannyi fa biztosítja az árnyékot, így a nyár legmelegebb óráiban biztosan lesz hova elbújniuk a napot kevésbé kedvelő strandolóknak. Azonban a barnulni vágyók számárara is adott rengeteg hely közvetlenül a vízparton, illetve a füves területeken is egyaránt.

Szolgáltatások

Az aktív kikapcsolódást kedvelő nyaralók sem fognak unatkozni, hiszen számos lehetőséget rejt a strand magában. Többek között kialakításra került a strandon: röplabda pálya,vízi kosárlabda, kosárlabda pálya, ping-pong, street workout, strandfoci pálya, valamint lehetőség van SUP, vízibicikli és vitorla kölcsönzésére is.

A hatalmas zöld területen mindezek mellett adott a lehetőség, a mondhatni retro játékokra, mint például a frizbizés, tollaslabda, labdázás, de akár a bőrt is lehet rúgni bártan. Mindezek mellett a horgászok számára is van lehetőség a pecázásra a strand környékén. A gyerekek pedig a szezon teljes ideje alatt használhatják a számukra megépített játszótéret ugrálóvárral, a legkisebbek pedig a baba-mama szoba nyugodt pillanatait élvezhetik édesanyjukkal.

A kényelmes fürdőzés érdekében közös öltözők kerültek kialakításra, valamint hideg- és melegvizes zuhanyzókat, WC-t is találnak a strand területén. A kabinok nagyobb komfortérzetet biztosítanak, ahol könnyebb az átöltözés.

A strandfürdő nyitvatartási időn kívül (19.00 – 24.00 óráig) szabadstrandként működik.

Étkezési lehetőség

A strandon négy büfé kínálatából választhatnak a strandolók. A kínálatban megtalálhatóak a hagyományos strand ételek, mint például a balatoni hekk, halászlé, lángos és az elmaradhatatlan palacsinta is. Azok akik könnyed ebédre vágynak, számukra is van lehetőség, hisz levesek és könnyed csirkés ételek is a kínálat részét képezik. Mindezek mellett desszertek, jégkrémek és üdítők széles választéka is színesíti a repertoárt.

Megközelítés

A strand könnyedén megközelíthető gyalogosan és autóval is egyaránt. A Sponyai út mellett található közvetlenül a strand bejárata, valamit erről az útról érhető el a strand parkolója is, mely ingyenesen igénybe vehető a gépkocsival érkezők számára.

A tömegközlekedéssel érkezőknek sem kell sokat gyalogolniuk, hiszen a buszmegálló a partrésztől mindössze 50 méterre található. Akik a kerékpárat választják, mint közlekedési eszköz, a büfék mellett ingyenesen igénybe vehető kerékpártároló áll a rendelkezésükre, ahol több mint 50 kerékpár is elfér.