SkizoBor – Sike Balázs Pincéje – Badacsonytördemic

„Skizo. Egyénisége van. Több is.” – Hangzik Sike Balázs borászatának mottója, ami a furcsa elnevezést rögtön meg is magyarázza.
A pincészet 2010 óta működik a tulajdonos szülővárosában, Badacsonytördemicen, ahol kezdetben a Skizo termékeket, majd 2018-től a Sike Balázs Pincéje sorozatot is készítik és árusítják. Az előbbi a könnyed, balatoni borokra, az utóbbi pedig a káli-badacsonyi vonásokra összpontosít.
A hely egy 200 éve épült kóstoló teremmel és egy hangulatos borterasszal is rendelkezik, így létszámtól és igénytől függően, bent vagy akár kint a szabadban is kóstolhatjuk a két márka remekeit.

Kínálat

A tulajdonos valóban szívvel-lélekkel készíti a nedűket, így egyértelmű az is, hogy mindent megtesz a magas minőség elérése érdekében. Reduktív és hagyományos eljárásokat és alkalmaz, illetve fenntarthatóvá téve tevékenységét, ma már napelemes rendszer is működik az épületben.
A Rosé-n, Olaszrizlingen kívül Furmintot, Kéknyelűt, Cabernet Sauvignon-t, Cabernet Franc-ot, Chardonnay-t, Sauvignon Blanc-ot, valamint Irsai Olivért és Zeus-t is találunk a kínálatban, ami bizonyítja, hogy a rebellis tulajdonos nem csak a helyi, de a világ fajtákból is építi márkáit.

Megközelítés

A 71-es főútról letérve egyszerűen, alig pár perc alatt elérhető a borászat, azonban a keskeny utca miatt a parkolás kissé szűkösen oldható meg.