Sajkodi strand – Tihany

A Tihanyi-félsziget északnyugati csücskében megbúvó Sajkodi Strand nem csak kiváló partszakaszának köszönheti népszerűségét, hanem elbűvölő természeti környezetének is. A Csúcs-hegy lábánál fekvő üdülőhely teljesen új megvilágításba helyezi a balatoni nyaralást és a család minden tagját sokoldalú programkínálattal várja.

Vízpart

A Sajkodi-öbölben található strand szerényen simul bele a tájba, biztos távolságra Tihany zsongásától. Sajkodon szinte tapintható a természet közelsége, hiszen bárhol is telepedjen le az ide látogató, madárfütty és kabócaének fogadja. A füves partszakasz teljes területét sűrű lombozatú fák borítják, ráadásul nyugati fekvésű, ezért a napozni vágyóknak érdemes a délutáni vagy esti órákban felkeresni a strandot. A barnulás élményét bérelhető napozóágyak fokozzák.

A fürdőzés szerelmeseit kristálytiszta víz hívogatja, amelyhez lépcsők biztosítják a bejárást. A part gyorsan mélyül, de az első szakaszán még elég sekély ahhoz, hogy a család legkisebb tagjai is biztonságban élvezhessék a pancsolást. A fürdőhely kényelmi szolgáltatásai között találni értékmegőrzést, mosdót, öltözőt és zuhanyzókat is. A gyerekek szórakozását játszótér és homokozók biztosítják.

Szolgáltatások

Az aktív kikapcsolódás híveinek akár vízibicikli, SUP vagy kajakkölcsönzés is a rendelkezésükre áll, hogy egészen közelről ismerhessék meg az öböl sokoldalú élővilágát. Aki nem riad vissza a fáradságtól, az kiadós erdei túrát tehet a Belső-tóhoz vagy az Őrtorony-kilátóhoz, de meglátogathatja a Csúcs-hegy oldalán található őslevendulást is.

Megközelítés

Megközelíteni egy szűkös bekötőúton lehet, amely az Apáti templom mellett húzódik. A strandhoz tartozik egy fizetős parkoló is, ahol napi- vagy óradíj fejében tudnak parkolni a vendégek. A Balaton nyugati medencéjére néző kilátás miatt az év minden szakában érdemes betérni egy kis nézelődésre.