Rózsakő Borpince és Vendéglő – Badacsony

A Rózsakő Borpince és Vendéglő a Badacsony-hegység tetején helyezkedik el, gyönyörű kilátással a Balatonra. Szezonális nyitva tartása miatt csap minden év áprilisától látogatható. Az étterembe megérkezve, annak kialakításának köszönhetően a múlt század borospincék hangulata idézhető fel, modernebb környezetben.

Történet

Az étterem a nevét a közelben található Rózsakőről kapta, ami egy szikla-képződmény. Ez a szikla egy nagyobb méretű, asztal formájú és feltehetőleg évszázadokkal ezelőtt gurulj le a hegy oldalán. Az étterem kezdetben egy kis borozó volt, mely a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően alakult át vendéglővé.

Konyha

A Rózsakő Borpince és Vendéglő konyhája leginkább melegkonyhaként üzemel. Az étterembe ellátogatva magyaros jelleggel, kifejezetten házias ízű ételekkel találkozhatnak. Ételeik nagyon népszerűek a környéken, ami nem is csoda, hisz nagymamáik receptje alapján készítik el azokat. Az utóbbi években nagyobb számban megjelentek a halételek, illetve a különböző saláták is. Az elő- és utószezonban egy szűkített, a főszezonban pedig egy kibővített étlapból van lehetőség válogatni.

Megközelítés

A Rózsakő Borpince és Vendéglő Badacsony központjából autóval körülbelül 5 perc alatt elérhető, de a természet és a sportolás kedvelői egy kellemes séta keretein belül is meglátogathatják. Badacsony belvárosából lehetőség van igénybe venni az étterem Hegyi Taxiját, melynek segítségével könnyen elérhetik az éttermet, vagy egy különleges kiránluson vehetnek részt. Ebéd, vacsora előtt vagy után pedig szintén gyalog meglátogatható a Rózsakő, ami nem messze az étteremtől található.