Promenád Étterem és Kávézó – Balatonmáriafürdő

Promenád

 

A Promenád a XXI. század étterme a XX. század hangulatával. A Nyugati Övcsatornánál óriás platánok és a sportvitorlás kikötő szomszédságában található. Az 1960-as évektől mindig valamilyen típusú vendéglő fogadta itt az arra járókat.

1970-es években épült ÁFÉSZ tulajdonban lévő kocsma és melegkonyhás büfének indult, aztán helyi kötődésű szakemberek bérleményeként működött, s ahogy az szokás volt a nevüket is adták a munkájukhoz.
„Csizi” étteremként működött majd Bóka István, valamint a Balla család működtette „Kismatróz” vendéglő néven.

Bíró Géza jelenlegi tulajdonos 2013-ban vásárolta meg, s építette újjá. Jelenlegi arculatát 2014-ben kapta meg és Promenád néven működik.

Tóth József építészmérnök készítette az engedélyes terveket. A dizájn, az épület belső kialakítása, a beépített anyagok, színek harmóniája, a felszerelés, a bútorzat kialakítása Szlávy Zsolt belsőépítész tervei és a tulajdonos elgondolásai alapján jöttek létre.

A konyhatechnológia komplett tervezését, kivitelezését és beépítését Pápai József (Pápai Gasztro Kft. 8360 Keszthely, Bercsényi u. 72.) végezte el.

Sokrétű gasztronómiai kínálattal várja a vendégeket, jó kis magyaros konyhával, modern és hagyományos ételekkel, kellemes borozóval, kávékülönlegességekkel.